LM: Kozáčik si pripísal najviac zákrokov zo všetkých brankárov

NETKY.SK • 11 December 2013, 15:29 • 2 min
LM: Kozáčik si pripísal najviac zákrokov zo všetkých brankárov

PLZEŇ - Jedným z kľúčových hráčov Viktorie Plzeň v ceste tohtosezónnou pohárovou Európou je slovenský brankár Matúš Kozáčik. Takmer dvojmetrový gólman sa veľkou mierou pričinil o postup úradujúceho českého šampióna do skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014 i následné tretie miesto v "natrieskanej" D-skupine znamenajúce presun do jarného šestnásťfinále Európskej ligy (EL).

slovakia

left justify in out

Paradoxné je, že 29-ročný rodák z Dolného Kubína je najlepší a zároveň najhorší brankár v dvoch dôležitých štatistikách. Podľa informácií spravodajského portálu iDnes.cz vďaka aktivite súperov Bayernu Mníchov, Manchestru City a CSKA Moskva čelil najväčšiemu počtu striel zo všetkých gólmanov v súťaži a pripísal si aj najvyšší počet zákrokov - až 40. Inkasoval však 17-krát, čo je spoločne s brankárom CSKA Igorom Akinfejevom najviac spomedzi brankárov v LM 2013/2014. "Bola to pre mňa veľká škola a obrovská skúsenosť hrať proti takýmto skvelým súperom. Myslím si, že som ešte nikdy nechytal proti takým kvalitným hráčom ako majú CSKA, Bayern a Manchester City," povedal pre agentúru SITA člen slovenskej reprezentácie.

Napriek tomu, že dostal pomerne veľa gólov, bol jednoznačná opora Viktorie a na jeho adresu idú spoza rieky Morava len slová chvály. "Nebyť Kozáčika, dostali by sme ešte väčší debakel," povedal po "výprasku" 0:5 na ihrisku Bayernu Mníchov tréner Plzenčanov Pavel Vrba. "Nevidím u neho žiadnu slabinu," poznamenal pred časom o Kozáčikovi legendárny bývalý československý brankár Ivo Viktor.

Bývalý gólman Slavie Praha, Sparty Praha či cyperského Anorthosisu Famagusta Kozáčik si síce neudržal čisté konto ani v jednom zo šiestich duelov v skupinovej fáze LM 2013/2014 a dostal aj kuriózny vlastný gól na pôde CSKA Moskva, ale patril medzi najlepších "viktoriánov" v tomto ročníku kontinentálneho pohára číslo jeden. Svoje kvality môže potvrdiť aj na jar v EL, žreb vyraďovacej fázy tejto súťaže sa uskutoční v pondelok 16. decembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona