LM: Košice pred žrebom play off v druhom koši

NETKY.SK • 7 September 2015, 12:57 • 2 min
LM: Košice pred žrebom play off v druhom koši

HELSINKI - Hokejisti HC Košice figurujú pred utorkovým žrebom 1. kola play off Ligy majstrov 2015/2016 v druhom koši medzi nenasadenými tímami.

slovakia

left justify in out

V 1/16-finále tak narazia na jedného z víťazov základných skupín, nemôžu však dostať nemecký Red Bull Mníchov, s ktorým sa spolu stretli už v H-skupine. Zverenci trénera Petra Oremusa by si však mohli zahrať s jedným z popredných mužstiev zo Švajčiarska, Fínska či Švédska vrátane obhajcu trofeje Luley, v ktorej drese korčuľuje aj slovenské duo Christián Jaroš, Peter Cehlárik.

 

Tridsaťdva postupujúcich klubov rozdelili pred žrebom do dvoch košov. V prvom figurujú víťazi 16 skupín a v druhom tímy, ktoré sa v základných skupinách umiestnili na druhých priečkach. "Nám je v podstate jedno, koho nám žreb určí. Privítal by som však nejakého atraktívneho súpera, osobne preferujem Fínsko či Švédsko. Česko som si už vyskúšal a privítal by som novú skúsenosť," uviedol pre portál hokej.sk útočník Košíc Marek Bartánus. Sever Európy by uvítal aj z toho dôvodu, že takáto alternatíva by znamenala cestu lietadlom a nie úmorné sedenie v autobuse.

 

Žreb sa uskutoční od 12.00 SELČ v štúdiách MTV v Helsinkách. Osud klubov bude mať v rukách fínsky rockový spevák a líder skupiny Sunrise Avenue Samu Haber, ktorý je dlhoročným fanúšikom hokejového klubu a zakladateľa Ligy majstrov IFK Helsinki. V rámci žrebu sa vygeneruje celý vyraďovací pavúk až po finále. Prenos zo slávnostného vyžrebovania bude naživo vysielať webstránka www.championshockeyleague.net.

 

Pred žrebom platí pravidlo, že v 1. kole na seba nemôžu naraziť tímy, ktoré hrali spolu už v skupine, od ďalších kôl je už takáto konfrontácia možná. V play off sa môžu stretnúť kluby z rovnakej krajiny. Prvé kolo sa začne 22. septembra na ľade nenasadených tímov, odvety sú na programe 6. októbra. Po dohode si kluby môžu vymeniť poradie zápasov v prípade vyťaženia haly inou akciou.

 

Z dvojice slovenských zástupcov sa do play off LM prebojovali iba majstrovské Košice, druhý tím po základnej časti sezóny 2014/2015 HK Nitra získal pri premiére v prestížnej súťaži iba bod za prehru po nájazdoch na ľade Skelleftey. "Oceliarom" stačili na postup dve víťazstvá a obe si vybojovali v súbojoch proti rakúskemu Klagenfurtu. Najskôr vyhrali na jeho ľade 3:2 a tesný výsledok v pomere 2:1 pp a sn sa zrodil aj v domácej odvete. S Mníchovčanmi zaznamenali Košičania dve prehry - 2:4 doma a 0:1 vonku.

 

Zloženie košov pred utorkovým žrebom 1/16-finále LM:

kôš č. 1 (víťazi skupín): Linköping HC, Tappara Tampere, HV 71 Jönköping, Skelleftea AIK, HC Davos, HC Litvínov, TPS Turku, Red Bull Mníchov, Adler Mannheim, Kärpät Oulu, Lulea Hockey, Stavanger Oilers, Storhamar Hamar, Frölunda Göteborg, Växjö Lakers, ZSC Lions Zürich

kôš č. 2 (druhé tímy v skupinách): IFK Helsinki, Djurgaarden Štokholm, Red Bull Salzburg, Bílí Tygři Liberec, Färjestad Karlstad, Espoo Blues, Düsseldorfer EG, HC KOŠICE, HC Vítkovice Steel, Vienna Capitals, Lukko Rauma, Oceláři Třinec, Sparta Praha, JYP Jyväskylä, ERC Ingolstadt, Eisbären Berlín

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona