LM: Košice podľahli Mníchovu, hrdinom Wolf

NETKY.SK • 21 August 2015, 07:22 • 2 min
LM: Košice podľahli Mníchovu, hrdinom Wolf

KOŠICE - Hokejistom úradujúceho slovenského majstra HC Košice nevyšiel vstup do nového ročníka Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

"Oceliari" vo štvrtkovom otváracom stretnutí H-skupiny podľahli nemeckému tímu Red Bull Mníchov 2:4. Už v polovici duelu bolo praticky rozhodnuté o víťazovi, hetrik 34-ročného kapitána mužstva Michaela Wolfa a gól amerického obrancu Jeremyho Dehnera priniesli už v 31. min rozhodujúce vedenie hostí 4:0. Dvoma presnými zásahmi potom len zmiernil prehru zverencov trénera Petra Oremus veterán Jiří Bicek.

 

Najbližšie sa Košičania v rámci LM predstavia v piatok 28. augusta o 19.30 h na mníchovskom ľade. Tretím mužstvom v H-skupine je rakúsky KAC Klagenfurt.

Výsledok - H-skupina - štvrtok:
HC Košice (SR) - Red Bull Mníchov (Nem.) 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
Góly: 15. Bicek (Suja, Macejko), 53. Bicek (M. Bartánus, Suja) - 12. Wolf (Smaby, Jaffray), 23. Wolf (Jaffray), 27. Wolf, 31. Dehner (K. Aucoin, Söderholm)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

 

Zostavy:
Košice: Melicherčík (31. Riečický) - Štrbák, T. Slovák, Šedivý, Philipp, Macejko, Cebák, Pavúk - Jenčík, Bartoš, Lapšanský - M. Bartánus, Suja, Bicek - Hričina, Boltun, Hrnka - Sojčík, Češík, Šoltés - Lelkeš
Mníchov: Aus den Birken - Söderholm, Daryl Boyle, Richie Regehr, Dehner, Kettemer, Smaby, Kahun, St. Denis - Jaffray, Wolf, M. Christensen - Sparre, Mauer, K. Aucoin - Maurer, Y. Seidenberg, Pinizzotto - Eder, Kastner, Herpich

Hlasy (zdroj: hckosice.sk):
Peter Oremus (tréner Košíc): "Prvých osem minút zápasu bolo takých, aké sme si predstavovali. Priebeh bol vyrovnaný, ale potom Mníchov prevzal iniciatívu a ujal sa vedenia. Medzinárodný hokej sa hrá vo vysokom tempe a súperi nás dnes prevýšili. Na tomto musíme popracovať. Ak chceme byť v takýchto zápasoch úspešní, tak v každom striedaní musíme odovzdať maximum."

Jiří Bicek (strelec dvoch gólov Košíc): "Za stavu 0:0 sme mali presilovky, ale tie nám nevyšli, pretože sme málo strieľali na bránku súpera. V prvej tretine nás súper prečísľoval, na čo sme my reagovali pomaly a z toho potom pramenili aj góly. V ďalších zápasoch si budeme musieť dávať veľký pozor najmä na dorážky, pretože z nich sme dnes podostávali góly."

Christian Winkler (generálny manažér Mníchova): "Dali sme góly v správny čas a správny moment, to nám potom výrazne pomohlo. Košičania však hrali celých šesťdesiat minút, v závere dokonca dali gól a dostali sa späť do hry. Napokon sme získali tri body, za čo môžeme vďačiť aj výbornému brankárovi."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies