LM: Košičanom sa vzďaľuje postup, Liberec má vydreté body

NETKY.SK • 5 September 2014, 09:16 • 2 min
LM: Košičanom sa vzďaľuje postup, Liberec má vydreté body

LIBEREC - Hokejisti HC Košice prehrali o gól aj svoj tretí zápas v A-skupine Ligy majstrov a pomaly im uniká možnosť postúpiť do ďalšej fázy súťaže. Po dvoch zhodných neúspechoch 1:2 v Kolíne nad Rýnom a doma s Kärpätom Oulu podľahli vo štvrtok 2:3 Libercu.

slovakia

left justify in out

S domácimi odohrali Košičania vyrovnanú partiu, ale doplatili na nepremieňanie príležitostí a nulovú efektivitu presilových hier. "Trikrát sme prehrali o gól. V Liberci sme v snahe o predĺženie odvolali brankára, ale už sme nedokázali skórovať," uviedol podľa Sport.cz tréner HC Košice Anton Tomko.

 

V bránke oceliarov trikrát kapituloval Marcel Melicherčík, ktorý v minulej sezóne chytal práve v Liberci. Návrat pod Ještěd si užil, ale prehra ho mrzela. "Cítil som sa v Liberci dobre. Prišli sme už deň vopred, stačil som sa pozdraviť s domácimi hráčmi. Počas zápasu som si spomenul, ako sme vlani s Bielymi tigrami niekoľkokrát stratili dobre rozohraný zápas v posledných minútach. A tajne som dúfal, že sa to libereckým hráčom stane aj tentoraz. Na obrat však už bolo z našej strany neskoro. Chýbala nám väčšia agresivita pri záverečnom nápore," hovoril podľa Sport.cz po stretnutí Melicherčík. 

 

Košice začali aktívne, ale najväčšou prekážkou bol pre nich brankár Ján Lašák. Domáci viedli 1:0 a potom 3:1, hostia sa v závere dokázali priblížiť na rozdiel gólu, ale vyrovnania sa už nedočkali. Liberec sa so šiestimi bodmi usadil minimálne na 24 hodín na čele tabuľky A-skupiny, Košice sú posledné. "Získali sme vydreté body. Súper sa na nás dokonale pripravil. Čítal som v slovenských novinách, že košický tréner si nás zmapoval. Bolo to vidieť. Ťažko sme sa presadzovali," tvrdil pre Sport.cz slovenský útočník Liberca Martin Bartek, podľa ktorého kombináciu sťažoval zlý ľad a hokej vinou nekvalitnej plochy stratil na kráse. "Bolo nutné improvizovať, takže berieme i najtesnejšie víťazstvo," dodal slovenský reprezentant. 

 

Duel s Košicami bol dôležitý pre brankára Liberca Jána Lašáka, ktorý chcel napraviť zaváhanie zo zápasu s fínskym Kärpätom Oulu. Proti slovenskému majstrovi predviedol výborný výkon a domácich niekoľkokrát podržal. "Bolo to veľmi náročné, pretože v hale bolo veľmi teplo a ľad bol preto trocha hrboľatý. Oba tímy mali rovnaké podmienky. Som rád, že sme vyhrali, lebo Košice majú dobré mužstvo a bolo vidieť, že sa na nás pripravili," tvrdil Ján Lašák, ktorý v minulosti pôsobil v Košiciach. "Myslím, že až v sobotu v Košiciach to bude pre mňa to pravé orechové," doplnil na klubovom webe s úsmevom.

 

K ďalšej slovensko-českej konfrontácii príde už v sobotu od 17.30 h v košickej Steel Arene, ktorá zatiaľ nie je vypredaná a vstupenky sú pre fanúšikov ešte k dispozícii. Víťaz Tipsport extraligy SR bude chcieť v domácom prostredí získať prvé body. Pre oba tímy to bude navyše generálka pred zápasmi vo svojich ligových súťažiach. "Určite sa vyhecujeme a pokúsime sa Libercu oplatiť prehru. Budeme mať podporu zaplnenej arény, ktorá nás poženie dopredu," tvrdil pre Sport.cz tréner Košíc Anton Tomko. Na východ Slovenska sa teší aj útočník Martin Bartek: "Manželka pochádza z neďalej Čane, prídu jej rodičia a budú povzbudzovať. Verím, že vyhráme aj vonku." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona