LM: Košičania ukázali charakter a zvýšili postupové šance

NETKY.SK • 24 August 2016, 11:56 • 2 min
LM: Košičania ukázali charakter a zvýšili postupové šance

LINZ - Za stavu 0:3 mali košickí hokejisti v závere druhej tretiny utorkového súboja Ligy majstrov v rakúskom Linzi už poriadny nôž na krku, ale zarezať sa nenechali. Skvelý obrat zverencov Rastislava Čadu na 4:3 režíroval autor dvoch gólov Marek Bartánus, ďalšie presné zásahy pridali Jakub Suja a Eduard Šedivý. Týmto víťazstvom sa Košičania udržali v postupovej hre do play-off, keď si do tabuľky M-skupiny pripísali prvé tri body. Ak by v Linzi prehrali, ich posledný súboj M-skupiny v Berne (3. 9.) by už mal len prívlastok výletný.

slovakia

left justify in out

"V druhej tretine sme hrali veľmi zle, najmä v strednom pásme. Otvárali sme hru, prepadávali sme v defenzíve a výsledkom bol veľký tlak a veľa striel súpera. Doslova sme to prežili iba s výsledkom 1:3. Počas prestávky sme preorganizovali spôsob napádania, spôsob obrany stredného pásma a ako hovorí výsledok, prinieslo to veľký efekt. Súpera sme začali herne prevyšovať, vyšli nám dve presilovky. Myslím si, že za výkon v druhej polovici zápasu, za bojovnosť, disciplínu a trpezlivosť sme si to víťazstvo zaslúžili," uviedol po stretnutí spokojný tréner Rostislav Čada na webe hckosice.sk. Jeho zverenci prehrali doma s rakúskym súperom 2:3, ale keďže strelili v odvete viac gólov (4) ako súper u nich, v prípade rovnakého počtu bodov postúpia z druhého miesta do šestnásťfinále práve Košičania. Samozrejme, za predpokladu, že Košice ani Linz neuspejú na ľade favorita M-skupiny, švajčiarskeho majstra SC Bern. Košickí hráči sa tam predstavia v sobotu 3. septembra a hokejisti Linzu o tri dni neskôr.

 

"Len teraz po zápase som sa dozvedel, že vďaka štyrom gólom na súperovom ľade máme postup istý v prípade, že Linz nezvíťazí v Berne. Mám z toho obrovskú radosť," potvrdil brankár HC Košice Vladislav Habal. "Ukázali sme, že naša kabína má ducha. Tretia tretina nám vyšla podľa predstáv a sme naozaj veľmi radi, že sa nám podarilo dať tri góly a celé to otočiť. Klobúk dolu pred všetkými chlapcami, ktorí si na ľade siahli na dno svojich síl," uviedol strelec dvoch gólov Marek Bartánus na klubovom webe.

 

Domáci fanúšikovia aj vedenie tímu Black Wings Linz nechápali, čo sa vlastne v záverečnej tretine s ich tímom udialo. Z dovtedy jasne sa vyvíjajúceho zápasu (herná prevaha, vyšší počet striel) sa stala pre rakúskeho zástupcu v LM košická nočná mora. "Víťazstvo nám pretieklo pomedzi prsty," napísal oficiálny web Black Wings. "Je to trpká prehra, hrali sme naozaj dobre," cituje portál nachrichten.at manažéra domácich Christiana Perthalera. "Prišli sme o trojgólové vedenie. Zápas s takýmto náskokom by sa nemal len tak prenechať súperovi, nieto ešte v domácom zápase," bedákal tréner Black Wings Rob Daum. "V závere druhej tretiny sme prestali hrať. Ponúkli sme súperovi niekoľko možností v presilovkách a on sa chopil šance," dodal hodnotiaco Daum.

 

Prísny tréner "oceliarov" Čada si uvedomuje, že napriek skvelému obratu v Linzi nesmie dôjsť v radoch jeho tímu k uspokojeniu. "Aj na posledný zápas do Bernu vycestujeme bojovne naladení, s disciplínou a organizovanou hrou. Bol by som veľmi rád, keby sa nám podarilo uhrať rovnaký výsledok ako v Linzi," zostáva v strehu Čada.

 

Do šestnásťfinále, čiže prvého kola play-off LM, postúpia z každej zo šestnástich štvorčlenných skupín dva najlepšie tímy. Vo vyraďovacej časti sa bude hrať tradičným systémom doma-vonku od šestnásťfinále až do semifinále. Skupinová fáza potrvá do 11. septembra. Finálový duel naplánovali na 7. februára 2017.

Doterajší sumár M-skupiny v LM:
HC Košice - SC Bern 3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
Black Wings Linz - SC Bern 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)
HC Košice - Black Wings Linz 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Black Wings Linz (Rak.) - HC Košice (SR) 3:4 (1:0, 2:1, 0:3)

Tabuľka M-skupiny:
1. Bern 2 2 0 0 0 9:4 6
2. Linz 3 1 0 0 2 7:9 3
3. Košice 3 1 0 0 2 9:12 3

Zostávajúci program:
3. 9.: SC Bern - HC Košice (19.45)
6. 9.: SC Bern - Black Wings Linz (19.45)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies