LM: Košičania nastúpia proti Mníchovu bez zraneného obrancu Dudáša

NETKY.SK • 19 August 2015, 12:28 • 2 min
LM: Košičania nastúpia proti Mníchovu bez zraneného obrancu Dudáša

KOŠICE- Hokejisti HC Košice nastúpia vo štvrtok o 18.30 h na úvodný súboj Ligy majstrov proti nemeckému EHC Red Bull Mníchov bez zraneného obrancu Martina Dudáša.

slovakia

left justify in out

Podľa slov doktora Jozefa Kubašovského si zranenie privodil pádom na ľavé koleno počas prípravného zápasu v Třinci proti ruskému mužstvu Torpedo Nižnij Novgorod (KHL). "Ide o zlomeninu jabĺčka bez posunu. Doba liečenia je v takýchto prípadoch štyri až šesť týždňov," uviedol Kubašovský. Tréner Peter Oremus teda nemôže počítať so službami dvadsaťosemročného českého beka.

 

Napriek strate v defenzívnych radoch si so svojimi zverencami trúfajú na nemeckého súpera a jeho skautingu podriadili i posledné dni prípravy. "Či už Mníchov alebo Klagenfurt sú tímy, ktoré majú kanadských i amerických hráčov. Teda je tam agresivita aj nasadenie, my však v danom zápase musíme byť lepší vo všetkom a oni sa musia prispôsobiť nám," konštatoval Oremus.

 

"Oceliari" sa naposledy predstavili na turnaji v Třinci, kde si zmerali sily s Vítkovicami, domácim Třincom a ruským účastníkom KHL Torpedom Nižnij Novgorod. "Turnaj nám ukázal nedostatky, na ktorých sme pracovali a snažili sa odstrániť do prvého duelu v LM. Máme pred sebou jasný cieľ, chceme postúpiť a s tým aj pôjdeme do jednotlivých zápasov. Každé nemecké družstvo má desať až dvanásť Kanaďanov, takže určite to bude tvrdé. Steel arénu však máme v krvi a nemôžu tu hrať šesťdesiat minút taký hokej, pretože by to nezvládli na veľkom klzisku. Bude to náročný duel, ale veríme si," analyzoval Marek Bartánus.

 

Medzi mníchovské hviezdy patria útočníci Yannic Seidenberg a Michael Wolf, obrancovia Richie Regehr, Jeremy Dehner, Daryl Boyle, či Toni Söderholm. Do Košíc sa po roku vráti nemecký reprezentačný brankár Danny aus den Birken, ktorý navštívil Steel arénu 6. októbra 2014 s tímom Kölner Haie. Košičania sa vtedy s LM rozlúčili pred vlastnými fanúšikmi víťazstvom 4:3.

 

Nemecký tím koučuje kanadský tréner, päťdesiatosemročný Don Jackson. Ako hráč vyhral dvakrát Stanleyho pohár s Edmontonom Oilers (1984 a 1985) a ako tréner päťkrát nemecký titul s Eisbären Berlin. Pred príchodom do Mníchova získal i titul so Salzburgom (2014).

 

Program HC Košice v LM - 8. skupina:

 

štvrtok, 20. augusta: HC Košice - Red Bull Mníchov (18.30)

piatok, 28. augusta: Red Bull Mníchov - HC Košice (19:30)

nedeľa, 30. augusta: KAC Klagenfurt - HC Košice (17:30)

štvrtok, 3. septembra: HC Košice - KAC Klagenfurt (18:00)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona