LM: Kľúčom k postupu Bayernu bol skorý vyrovnávajúci gól

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 10:50 • 2 min
LM: Kľúčom k postupu Bayernu bol skorý vyrovnávajúci gól

MNÍCHOV - Nemecký obhajca celkového prvenstva z minulej sezóny futbalovej Ligy majstrov Bayern Mníchov zdolal v stredajšej domácej odvete štvrťfinále Manchester United 3:1 (0:0).

slovakia

left justify in out

Päťnásobný kontinentálny šampión sa tretíkrát za sebou prebojoval do semifinále najprestížnejšej klubovej súťaže starého kontinentu. Bayern navyše prerušil negatívnu domácu sériu proti anglickým mužstvám. Po štyroch nezdaroch, z toho dvoch v aktuálnom ročníku, sa konečne dočkal v Allianz Arene víťazstva.

 

Bavori prehrávali po exportnom góle Patricea Evru, ale prakticky vzápätí vyrovnal hlavičkou Mario Mandžukič a postupový gól po prihrávke od Arjena Robbena dosiahol Thomas Müller. Poistku v podobe tretieho presného zásahu Mníchovčanov potom pridal typicky svojou ľavačkou Robben. Kľúčom k postupu medzi najlepšie kvarteto Európy bol vyrovnávajúci gól Chorváta na 1:1. "Sme samozrejme veľmi šťastní z postupu. Rozhodujúce bolo, že hneď po inkasovaní sme odpovedali vyrovnaním. Vzápätí sme pridali ďalšie dva góly a mohli sme sa radovať z postupu," cituje oficiálna internetová stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová holandského reprezentanta Robbena. "Bolo to zvláštne stretnutie, ale v druhom polčase sme boli oveľa lepší ako súper. Vynikajúco sme útočili, mali sme tam veľa situácií jeden na jedného. Okamžite po tom, ako sme dostali gól, sme vyrovnali. To bolo od nás excelentné. V prvom polčase to však nebolo z našej strany ono. Napriek tomu, že už pred prestávkou sme tvrdo pracovali, nedarilo sa nám skórovať. Manchester totiž vynikajúco bránil. Pripravili sme sa na jeho štýl. Predpokladali sme, že bude hrať na dlhé lopty a protiútoky, zaslúžene sme vyhrali 3:1 a postúpili," pridal svoje hodnotenie francúzsky krídelník Mníchovčanov Franck Ribéry. 

 

"Červení diabli" sa s najväčšou pravdepodobnosťou v budúcej sezóne nepredstavia v Lige šampiónov. V Premier League im totiž päť kôl pred koncom patrí až 7. pozícia sedem bodov za umiestnením znamenajúcim účasť v play-off LM 2014/2015. Fanúšikovia vinia z neúspešného ročníka kouča Davida Moyesa, ktorý prebral United po legendárnom Sirovi Alexovi Fergusonovi. Napriek tomu, že 50-ročný Škót podpísal s klubom z Old Traffordu zmluvu na šesť rokov, špekuluje sa o jeho odvolaní. "Už v prípravke vás učia, že nesmiete inkasovať krátko po strelení vedúceho gólu. Potrebovali sme päť či desať minút udržať náskok a všetko by bolo inak. Súper však dal na 1:1. Máme dosť skúseností, aby sa nám nestávali takéto veci," vyhlásil Moyes a potom protichodne dodal: "Som spokojný s výkonom mojich zverencov. Napokon rozhodlo pár malých chybičiek." 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies