LM: Kašpar i Halenár už zažili skupinovú fázu na jeseň 2005

NETKY.SK • 19 August 2014, 08:47 • 2 min
LM: Kašpar i Halenár už zažili skupinovú fázu na jeseň 2005

BRATISLAVA - Na futbalistov ŠK Slovan Bratislava čaká v stredu 20. augusta o 20.45 h na Pasienkoch prvý duel play-off Ligy majstrov proti BATE Borisov, odveta je na programe 26. 8. na bieloruskej pôde.

slovakia

left justify in out

Úspešnejší si zabezpečí účasť v hlavnej fáze tejto najprestížnejšej európskej klubovej súťaže na starom kontinente. Ofenzívny stredopoliar "belasých" Juraj Halenár už vie, ako chutí skupinová časť Ligy šampiónov: pred deviatimi rokmi na jeseň 2005 bol v kádri Artmedie Bratislava, ktorá sa sitom predkôl prebojovala až medzi 32 tímov európskej "smotánky."

 

"Ja som tam vtedy len prišiel a po pár týždňoch účinkovania som zrazu bol v skupinovej fáze Ligy majstrov. Bolo to neuveriteľné," uviedol Juraj Halenár a pokračoval v spomienkach: "Tie zápasy na Tehelnom poli boli fantastické - Inter Miláno, Glasgow Rangers, v decembri sme hrali pri veľkom daždi s Portom. Žila s tým nielen Bratislava, ale celé Slovensko, atmosféra bola vynikajúca. Prial by som si, aby sa to teraz zopakovalo." 

 

Futbalisti Artmedie vtedy skončili v základnej H-skupine na treťom mieste so 6 bodmi, len s jednobodovým odstupom za Rangers, ale s náskokom bodu pred FC Porto. Slovenskému majstrovi iba tesne ušla účasť v osemfinále LM, Artmedia sa "presunula" na jar do šestnásťfinále Pohára UEFA (neuspela s Levski Sofia, pozn.). Halenár mal v tom čase 22 rokov, teraz má o deväť viac. "Som strašne rád, že sme so Slovanom v play-off. Chceme však ešte viac, prejsť cez BATE Borisov. Verím, že to vyjde," doplnil odchovanec Lokomotívy Trnava, so 122 gólmi rekordér v počte presných zásahov v najvyššej slovenskej súťaži.

 

Okrem Juraja Halenára môže porovnávať a bilancovať aj Petr Kašpar. V súčasnosti generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava figuroval v spomenutej Artmedii pri jej účinkovaní v pozícii manažéra klubu, ktorý viedol z lavičky Vladimír Weiss. "Je to obrovské lákadlo hrať v skupinovej fáze Ligy majstrov. Už som to raz zažil - v Artmedii. Rád by som si to ešte raz vychutnal," zaspomínal si Petr Kašpar a doplnil: "Je to prestíž pre Slovan Bratislava, ale aj pre celé Slovensko. S tým prichádzajú aj benefity pre klub. Pre nás je to obrovská skúsenosť, a to nielen po futbalovej, ale aj po organizačnej stránke. Sme si samozrejme vedomí, že na Pasienkoch tomu chýba kultúrnejší stánok. Už na play-off proti Borisovu však bude štadión pripravený tak, ako keby sme hrali v skupinovej fáze Ligy majstrov." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies