LM: Juventus dosiahol športový zázrak, Atlético s prehľadom

NETKY.SK • 5 November 2014, 10:59 • 2 min
LM: Juventus dosiahol športový zázrak, Atlético s prehľadom

BRATISLAVA - Oba favorizované tímy z A-skupiny futbalovej Ligy majstrov naplnili v utorkových zápasoch 4. kola hlavnej fázy súťaže papierové predpoklady a zvíťazili.

slovakia

left justify in out

Atlético Madrid uspelo na pôde švédskeho Malmö FF (2:0) a Juventus Turín si v Taliansku tesne poradil s Olympiakosom Pireus (3:2). Rozhodujúci gól "starej dámy" dosiahol Paul Pogba v 66. minúte. Taliansky šampión mal čo robiť, aby si pripísal vytúžené víťazstvo, necelú polhodinu pred koncom riadneho hracieho času totiž prehrával 1:2. Neúspech by ho s najväčšou pravdepodobnosťou odsúdil už len do pozície tímu bojujúceho o tretie miesto a výrazným spôsobom by priblížil postup do osemfinále pre grécke mužstvo, ktoré pred dvoma týždňami ovládlo prvú vzájomnú konfrontáciu 1:0. "Dvakrát sme inkasovali po štandardných situáciách a náš postup bol vo veľkom nebezpečenstve. Prehra by bola pre nás nespravodlivá. V druhom polčase sme dosiahli športový zázrak a udržali sa v hre o osemfinále," cituje oficiálna internetová stránke Európskej futbalovej únie (UEFA) slová kapitána Juventusu brankára Gianluigiho Buffona. Turínčania môžu v konečnom účtovaní pykať za to, že v nadstavenom čase Arturo Vidal nepremenil pokutový kop. Vzájomná bilancia s Olympiakosom teraz vyznieva lepšie pre grécky klub, ktorý má pri zhodnom počte bodov výhodu vyššieho počtu strelených gólov na ihrisku súpera. "Sme neskutočne šťastní, že sme vyhrali. Žiaľ, nedali sme penaltu. Tá by nás dostala pred Olympiakos, pokiaľ ide o vzájomnú bilanciu, celkovo však môžeme byť spokojní s výkonom," vyhlásil 21-ročný francúzsky reprezentant Pogba. 

 

Finalista minulého ročníka Atlético má dve kolá pred koncom skupinovej fázy 3-bodový náskok pred dvojicou Juventus Turín, Olympiakos Pireus. "Rojiblancos" s prehľadom zvládli duel na severe kontinentu, keď o ich prvú "trefu" sa postaral po polhodine reprezentačný stredopoliar Koke efektnou pätičkou a víťazstvo poistil v druhej časti jeho spoluhráč z národného tímu Raúl García. "Toto je čudesná skupina, takže sa necítime pohodlne, aj keď máme k dobru nejaké body. Ešte sa môže stať mnoho vecí. Potrebujeme zvíťaziť aj v ďalšom stretnutí," povedal pre UEFA.com tréner španielskeho majstra Diego Simeone. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies