LM: Juventus bližšie k finále, gól Moratu proti bývalému klubu

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 08:55 • 2 min
LM: Juventus bližšie k finále, gól Moratu proti bývalému klubu

TURÍN - Futbalisti Juventusu Turín pomerne nečakane zdolali hráčov Realu Madrid v utorňajšom prvom zápase semifinále Ligy majstrov. Pred vlastnými fanúšikmi zvíťazili 2:1. Odveta v španielskej metropole je na programe v stredu 13. mája a predsa len o čosi lepšiu východiskovú pozíciu budú mať hostia z Apeninského polostrova.

slovakia

left justify in out

Semifinálová konfrontácia medzi FC Barcelona a Bayernom Mníchov sa začne v stredu a spozná rozuzlenie 12. mája. Finále sa uskutoční 6. júna v Berlíne. Juventus vybehol na favorita s vervou a odmenou mu bol vedúci gól už v 9. min, keď Álvaro Morata, zhodou okolností bývalý hráč Realu, dorazil loptu do siete po jedovke Carlosa Téveza, ktorú Iker Casillas nedokázal celkom skrotiť. "Nikdy som na Real nepovedal krivé slovo. Tomuto klubu som veľmi vďačný. Niektorí ľudia však hľadajú veci, ktoré vôbec neexistujú. Nikdy by som neoslavoval gól proti Realu, pretože tento klub chcem vidieť vyhrávať. Teraz som však hráčom Juventusu," vyhlásil pre TVE ešte v minulej sezóne hráč madridského klubu Morata, ktorý v pamätnom lisabonskom finále LM, keď Real získal jubilejný 10. triumf európskeho šampióna, hral od 79. min.


Zverenci Carla Ancelottiho inkasovali vonku v LM po 453 minútach (prvý raz od 1. októbra 2014 a zápasu s bulharským Ludogorcom Razgrad). V 27. min však bolo 1:1: tradičný strelec "bieleho baletu", portugalský krídelník Cristiano Ronaldo, nedôsledne krytý zblízka hlavou prekonal Gianluigiho Buffona po prieniku Jamesa Rodrígueza (ten sám na sklonku prvého polčasu hlavičkou opečiatkoval brvno). Pre "CR7" to bol 54. gól v tejto sezóne, z toho deviaty v LM.
"Musíme sa dobre zregenerovať a sústrediť na odvetu, ktorá bude náročná. Juventus má silnú defenzívu, je to jeho najväčšia zbraň. Veríme, že cez súpera prejdeme ďalej. Výsledok nie je zlý, musíme veriť, že s pomocou našich fanúšikov na Bernabéu to zvládneme. V rozhodujúcich momentoch mal súper šťastie. Pri mojej šanci, keď som trafil hlavou brvno, ma trochu postrčil obranca Juventusu," povedal pre TVE najlepší strelec minuloročných MS v Brazílii James Rodríguez.


Aj do druhého dejstva lepšie vstúpil Juventus. Pravý obranca hostí Dani Carvajal fauloval v šestnástke Téveza a argentínsky kanonier sa z pokutového kopu nemýlil - 2:1. Bol to jeho siedmy zásah v tomto ročníku bojov o ušatú trofej. Real sa, pochopiteľne, usiloval aspoň vyrovnať, aby si zlepšil situáciu pred odvetou, ale nepodarilo sa mu to.


Tréner hostí Carlo Ancelotti priznal, že jeho mužstvo urobilo viac chýb ako zvyčajne. "V prvom polčase po 15. minúte sme hrali naozaj dobre. Takto musíme hrať v odvete. Všetci hráči robili viac chýb ako obvykle, nielen Sergio Ramos. Juventus ukázal veľkého ducha a to, že je v dobrej forme. Je to úplne odlišné mužstvo ako v minulej sezóne. Doma nám určite pomôže naše obecenstvo. Musíme eliminovať trio Pirlo, Tévez a Vidal, na ktorom je postavená hra súpera. Musíme byť trpezliví. Nedosiahli sme výsledok, aký sme chceli, ale nie je to zase až také zlé. O všetkom sa rozhodne na Bernabéu," cituje oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová trénera Realu Carla Ancelottiho, v rokoch 1999-2001 šéfa lavičky Juventusu.


"Vo všeobecnosti to bol nevydarený zápas. Hral som zle, ale snažím sa nerobiť si z toho starosti. Verím, že mi tréner Ancelotti dôveruje. Odveta u nás doma nebude jednoduchá, ale som si istý, že ju zvládneme. Musíme sa len v strede poľa viac hýbať," ´sypal si popol na hlavu´ Sergio Ramos, ktorý opäť nastúpil na preňho nezvyklej pozícii v strede poľa, kde zaskakoval za zraneného tvorcu hry Realu Luku Modriča.


Massimilianom Allegrim trénersky vedený už istý taliansky majster 2014/2015 Juventus neprehral v domácom prostredí s Realom v ostatných siedmich dueloch vrátane tohto, naposledy ťahal za kratší koniec v roku 1962. "Potešil ma výkon mojich zverencov, hoci vedia zahrať aj lepšie. Každý z nich sa poctivo zapájal do bránenia aj útočenia. Myslím si, že ak chceme postúpiť do finále, v Madride musíme odohrať majstrovský zápas. Dnes sme položili solídne základy. Musíme sa pripraviť na odvetu a zahrať lepšie ako v prvom stretnutí. Madridčanom chýbajú zranení hráči, preto sa pokúsime na ich pôde skórovať, pretože bez gólu bude veľmi ťažké dosiahnuť finále," povedal kouč "starej dámy" Allegri.


Obe mužstvá sa stretli v LM aj v sezóne 2013/2014, keď Real napokon dosiahol svoj jubilejný 10. triumf v európskom pohári číslo jeden. V základnej skupine sa v Madride skončilo stretnutie víťazstvom domácich 2:1, v turínskej odvete prišla remíza 2:2. Juventus aj Real Madrid doteraz na seba v súťažných zápasoch natrafili v 17 zápasoch, každé z mužstiev uspelo v ôsmich dueloch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona