LM: Hubočan priznal chybu, Zenit postúpil napriek prehre

NETKY.SK • 12 December 2013, 14:15 • 2 min
LM: Hubočan priznal chybu, Zenit postúpil napriek prehre

VIEDEŇ - Futbalisti úradujúceho ruského vicemajstra Zenitu Petrohrad postúpili do osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 napriek tomu, že v stredu prehrali na ihrisku nováčika súťaže Austrie Viedeň vysoko 1:4.

slovakia

left justify in out

Zverenci Luciana Spallettiho viedli v Rakúsku od 35. min zásluhou presného zásahu reprezentanta "zbornej" Aleksandra Keržakova 1:0, ale domáci vyrovnali ešte pred polčasovou prestávkou. Nemalý podiel na vyrovnávajúcom góle mal slovenský reprezentant v službách Zenitu Tomáš Hubočan. Defenzívny univerzál hrajúci proti Austrii na poste stopéra si zle spracoval loptu, tá mu odskočila a súper využil jeho zaváhanie na ešte len svoj druhý gól v skupinovej fáze LM 2013/2014.

"Bola to moja chyba, pokazil som to. Mrzí ma to o to viac, že sme inkasovali krátko pred polčasovou prestávkou. Mali sme však k dispozícii celý druhý polčas, aby sme dali vedúci gól. Nezareagovali sme správne na vývoj zápasu a na začiatku druhej časti sme dostali ďalšie dva rýchle góly. Už pre nás bolo náročné dostať sa späť do stretnutia. Snažili sme sa o nátlakový futbal, tvorili sme hru, chceli sme mať loptu vo svojej moci, ale nebol to náš deň," povedal pre oficiálnu internetovú stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) 28-ročný rodák zo Žiliny Hubočan. 

Zenit obsadil v tabuľke G-skupiny druhé miesto za jasným víťazom Atléticom Madrid a predstaví sa v jarnom osemfinále Ligy šampiónov. Keby však FC Porto vyhral v stredu v Madride (Atlético uspelo doma 2:0, pozn.) a duel vo Viedni by sa skončil remízou či víťazstvom domácich, ďalej by sa kvalifikoval portugalský tím. Petrohradčania by skončili na tretej priečke a zostala by pre nich len účasť v šestnásťfinále EL 2013/2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona