LM: Hrdina zápasu ManU Depay je z výkonu sklamaný, chcel dať hetrik

NETKY.SK • 19 August 2015, 11:22 • 2 min
LM: Hrdina zápasu ManU Depay je z výkonu sklamaný, chcel dať hetrik

LONDÝN - Memphis Depay bol hrdinom utorňajšieho úvodného zápasu play off futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 medzi Manchestrom United a FC Bruggy (3:1). Holandský krídelník si dvoma gólmi otvoril strelecký účet v drese "červených diablov", prihral na tretí a tak zariadil víťazstvo.

slovakia

left justify in out

O to je prekvapujúcejšie, že so svojím výkonom nebol úplne spokojný. Oba jeho góly navyše patrili k ukážkovým. Pri prvom na 1:1 predviedol svoju skvelú techniku a jemný cit pre loptu, keď sa šikovne uvoľnil na hranici šestnástky a brilantnú individuálnu akciu zakončil presnou strelou po zemi. Tesne pred polčasovou prestávkou dostal ManU do vedenia, keď po ďalšom prieniku z ľavého krídla obstrelil brankára Sebastiena Bruzzesea.

 

Dvadsaťjedenročný krídelník v nadstavenom čase poslal presný center do šestnástky na Marouana Fellainiho a ten uzatvoril skóre na 3:1. "Je veľmi dôležité, že sme vyhrali," povedal hráč, ktorý má na drese iba krstné meno Memphis, keďže pre odcudzenie od svojho ghanského otca nechce používať priezvisko. "Vypracovali sme si množstvo šancí. No som sklamaný, že som nepremenil posledné dve a nezavŕšil som hetrik. Teraz musíme ísť do Brúgg a dokončiť našu prácu."

 

Do ManU prišiel v máji za údajnú prestupovú čiastku 25 miliónov libier z PSV Eindhoven. Za holandský tím strelil 50 gólov v 124 zápasoch a podobné štatistiky by si chcel udržať aj na štadióne Old Trafford. "Vlani som strelil veľa gólov, teraz som prišiel do veľkého klubu a aj tu musím odviesť dobrú prácu. Je prijemný pocit streliť dva góly na Old Trafford, ale som trochu sklamaný, pretože musím myslieť na tú poslednú šancu."

 

Memphis si tak v utorňajšom zápase spravil skvelé meno u fanúšikov a potešil aj trénera Louisa van Gaala. "Teším sa za neho, pretože hráč to potrebuje. Povedal som, že je to iba otázka času než skóruje," povedal holandský kouč, ktorý viedol Memphisa na vlaňajších majstrovstvách sveta v Brazílii. "Dúfam, že bude takto pokračovať, aj keď má iba 21 rokov a za PSV odohral iba dve sezóny. No verím mu a som veľmi spokojný s jeho výkonom," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies