LM: Hráči ukázali srdce a túžbu vyhrať, chválil kouč Guardiola

NETKY.SK • 18 September 2014, 13:08 • 2 min
LM: Hráči ukázali srdce a túžbu vyhrať, chválil kouč Guardiola

MNÍCHOV - Deväťdesiat minút búšili futbalisti Bayernu Mníchov do obranných hradieb Manchestru City, až sa napokon dočkali zaslúženej odmeny. O troch bodoch pre Bayern v šlágri stredajších súbojov 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov rozhodol netradičný strelec.

slovakia

left justify in out

V 90. min sa na hranici šestnástky do lopty oprel obranca Jérome Boateng a krásnym halfvolejom s prispením teču Maria Götzeho rozvlnil sieť za Joeom Hartom. Zaplnená 68-tisícová Fussball Arena explodovala víťazným nadšením. Len dve minúty po Boatengovom zásahu hlavný rozhodca Undiano Mallenco ukončil zápas.

 

"Som absolútne nadšený. Loptu som trafil veľmi dobre a jemný teč tomu ešte pomohol. Bol to pravý čas na strelenie gólu. Dosiahnuť víťazný gól je pre mňa veľká skúsenosť,“ vyhlásil 26-ročný Boateng. Gól ma pre neho špecifickú príchuť aj v tom, že ho strelil svojmu bývalému zamestnávateľovi. V sezóne 2010/11 odohral 16 zápasov aj za Manchester City a práve z tohto tímu, s ktorým získal FA Cup, zamieril do Bayernu. Aj preto si víťazný zásah v súboji s úradujúcim anglickým šampiónom veľmi váži. "Mali sme v zápase prevahu, ale súper, akým je Manchester City, môže byť kedykoľvek nebezpečný. Aj preto sme radi, že sme napokon dosiahli víťazstvo. Lepšie sa nám pôjde do ďalších zápasov,“ dodal Boateng pre server uefa.com. 

 

Bavori prestrieľali hostí z Anglicka v pokusoch na bránku 9:2 a celkovo 22:8. Tri z nich si pripísal aj druhý najlepší strelec nedávnych majstrovstiev sveta v Brazílii Thomas Müller, ale ani raz neuspel. Už v 1. min mohol otvoriť skóre, ale po dravom prieniku a „blafáku“ brankárovi Hartovi trafil len do bočnej siete. "Môžeme byť so sebou spokojní, veď sme zdolali Manchester City. Je škoda, že sme gól nestrelili už skôr, ale beriem to na seba, mal som šance a nevyužil som ich. Súperov brankár zachytal výborne," uviedol Müller pre server UEFA. 

 

Tréner Bayernu Josep Guardiola uznal kvality súpera, ale najmä pochválil svoj tím za neutíchajúcu snahu streliť víťazný gól. "Prvých 20 minút boli hráči City lepší, ale neskôr sme dominovali. Utvorili sme si viacero šancí, čo nie je ľahké v zápase s takýmto kvalitným súperom. Na konci sme ukázali veľké srdce a obrovskú túžbu vyhrať tento zápas,“ povedal Guardiola. Hráčov anglického majstra zastupoval na tlačovej konferencii asistent Rubén Cousillas, keďže hlavný tréner Manuel Pellegrini sa pre trest pozeral na zápas len z hľadiska. Cousillas hovoril aj o tom, že E-skupina spoločne s Bayernom, CSKA Moskva a AS Rím má vysokú kvalitu. "Máme ťažkú skupinu a neodštartovali sme dobre. Máme však silné mužstvo a som presvedčený, že sa pobijeme o postup," podotkol argentínsky asistent Čiľana Pellegriniho.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona