LM: Hráči Karagandy neobetujú ovcu na štadióne Celticu Glasgow

NETKY.SK • 28 August 2013, 14:39 • 2 min
LM: Hráči Karagandy neobetujú ovcu na štadióne Celticu Glasgow

GLASGOW - Hráči kazašského futbalového klubu Šachťor Karaganda nezopakujú počin z minulého týždňa a na ihrisku škótskeho Celticu Glasgow neobetujú ovcu pred odvetným stretnutím play-off Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Rituálnu obetu pre šťastie realizovali futbalisti Karagandy v utorok 20. augusta na štadióne v Astane pred úvodným meraním síl, Šachťor v ňom zvíťazil nad Celticom 2:0. Podľa medializovaných informácií uvažoval o podobnom obrade pred stredajším stretnutím tréner kazašského mužstva Viktor Kumykov, Škóti však informáciu popreli s dôvetkom, že ide o nedorozumenie. "Nič také sa určite nestane. Hovorili sme so zástupcami Šachťoru a jednoznačne nám povedali, že podobné veci nemajú v úmysle," citoval slová hovorcu glasgowského klubu spravodajský portál spoločnosti BBC.

Udalosť z Astany nezostala bez odozvy, skupina bojujúca za práva zvierat pod názvom PETA vyzvala koncom uplynulého týždňa Európsku futbalovú úniu (UEFA), aby zakázala rituálne popravy. Vo väčšine moslimských krajín ako Kazachstan veria, že rituálna poprava ovce prináša šťastie pred dôležitými udalosťami.

Zostrih 1.zápasu Karagandy proti Celticu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona