LM: Hráči Dortmundu venovali výhru nad Marseille potrestanému trénerovi

NETKY.SK • 2 Október 2013, 14:32 • 2 min
LM: Hráči Dortmundu venovali výhru nad Marseille potrestanému trénerovi

DORTMUND - Borussia Dortmund odčinila prehru 1:2 z Neapola z ouvertúry futbalovej Ligy majstrov 2013/2014, keď v utorňajšom zápase 2. kola F-skupiny si poradila doma s Olympique Marseille rozdielom triedy 3:0. Dvoma gólmi sa v drese finalistu z minulého ročníka LM blysol poľský kanonier Robert Lewandowski, jeden presný zásah zaznamenal Marco Reus.

slovakia

left justify in out

"Odohrali sme veľmi dobrý zápas, ale aj v tom ďalšom chceme podať rovnaký výkon," zhodnotil Lewandowski duel s francúzskym vicemajstrom. Iba z tribúny sledoval vystúpenie svojich zverencov tréner Dortmundu Jürgen Klopp, ktorý nezvládol nával emócií v stretnutí s SSC Neapol a dostal jednozápasový dištanc. Po tridsiatich minútach hry si výbuch trénerovho hnevu naplno odniesol štvrtý rozhodca Venancio Tome. Arbiter totiž pustil oneskorene na ihrisko ošetrovaného Nevena Subotiča. Domáci rýchlo rozohrali, a kým stihol srbský stopér vystužiť obranu, Gonzalo Higuain skóroval a bolo 1:0 pre SSC. "Bol to zvláštny pocit pozrieť sa na lavičku a nevidieť tam nášho trénera, ktorý vždy živo gestikuluje. Toto víťazstvo venujeme jemu," vyhlásil za celú kabínu Kevin Grosskreutz. Novinári si Kloppa odchytili v mixzóne: "Predviedli sme prvotriedny futbal. Bol som zvedavý, ako tím zareaguje na prehru v Neapole. Ukázali sme kvalitu a charakter proti silnému súperovi."

Marseille si zapísalo už druhú prehru v skupine a jeho postupové šance poklesli. "Výsledok je pre nás krutý. Myslím, že sme boli Dortmundu vyrovnaným súperom. Najbližšie dva zápasy s Neapolom budú rozhodujúce, o postup sa ešte pobijeme," zhodnotil šance svojho tímu kouč Marseille Elie Baup. Olympique čaká v nedeľu 6. októbra domáci šláger s Parížom St. Germain, v ktorom pôjde o súboj tretieho s druhým tímom tabuľky Ligue 1. "Verím, že vysoká prehra v Dortmunde nezanechá na mojom mužstve stopy."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona