LM: Historický úspech Gentu, Zenit prišiel o stopercentnú bilanciu

NETKY.SK • 10 December 2015, 11:33 • 2 min
LM: Historický úspech Gentu, Zenit prišiel o stopercentnú bilanciu

GENT - Futbalisti Zenitu Petrohrad a KAA Gent "vypálili rybník" dvom najväčším favoritom H-skupiny Valencii a Olympique Lyon, na úkor ktorých postúpili do osemfinále Ligy majstrov 2015/2016. Zenit Petrohrad stratil prvé body až vo svojom šiestom vystúpení, keď v stredajšom dueli podľahol domácemu Gentu 1:2. Rusi napriek tomu ovládli tabuľku, keď ju vyhrali s počtom 15 bodov. Po záverečnom hvizde sa tešil aj Gent debutujúci v elitnej súťaži, ktorý obsadil druhé miesto.

slovakia

left justify in out

"Začali sme veľmi dobre, potom sa však začali prejavovať kvality Zenitu, ktorý zaslúžene vyhral našu skupinu. Je to veľmi silné mužstvo a víťazstvo nad ním má pre nás obrovskú váhu. Jedným očkom sme sledovali aj dianie vo Valencii, ktorá prehrávala s Lyonom, nechceli sme sa však spoliehať na pomoc druhých. Víťazstvo nad Zenitom vo mne vyvoláva pocit hrdosti a neskutočnú eufóriu. Podarilo sa nám dosiahnuť najväčší úspech v klubových dejinách. Teraz môžeme oslavovať a tešiť sa na pondelkový žreb. Za súpera by som si prial Barcelonu alebo Real Madrid. Zahrať si proti týmto gigantom by bola pre nás všetkých krásna odmena," vyhlásil kouč Gentu Hein Vanhaezebrouck. Gent napodobnil úspech iného belgického tímu Anderlechtu Brusel, ktorý účinkoval v osemfinále LM v sezóne 2000/2001.

 

Zenit túžil prejsť skupinovou fázou bez straty "kvetinky", no narazil na motivovaných Belgičanov a utrpel prvú prehru. "Sme sklamaní, ale jedným dychom chcem povedať, že táto prehra nedevalvuje naše doterajšie výkony a výsledky," citovala oficiálna internetová stránka UEFA slová portugalského kormidelníka Zenitu Andreho Villasa-Boasa. Zenit mohol v prípade víťazstva vstúpiť do dejín. Pred ním sa podarilo vyhrať všetkých šesť zápasov v skupine iba AC Miláno (1992/93), Parížu SG (1994/95), Spartaku Moskva (1995/96), FC Barcelona (2002/03) a dvakrát Realu Madrid (2011/12, 2014/15). "Dnes nám veľmi chýbal Hulk, je to extrémne dôležitý hráč. Barcelona má Messiho, my máme Hulka, absenciu týchto hráčov je vždy cítiť. Už sa tešíme na osemfinále, postup do tejto fázy je pre nás splnením sna. Pre ruské kluby je ťažké po zimnej prestávke naskočiť bez praxe do zápasového kolotoča, ale urobíme všetko pre to, aby sme necítili nezohranosť. Absolvujeme sústredenia v Katare a Portugalsku, aby sme boli pripravení," konštatoval Villas-Boas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies