LM: Historický postup Man City zatienilo zranenie kapitána Kompanyho

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 09:50 • 2 min
LM: Historický postup Man City zatienilo zranenie kapitána Kompanyho

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru City prvýkrát v klubovej histórii postúpili medzi osem najlepších mužstiev Ligy majstrov. V utorkovom odvetnom osemfinále proti Dynamu Kyjev im na prienik do štvrťfinále stačila bezgólová remíza, keďže v prvom zápase na ihrisku súpera triumfovali 3:1. Radosť z postupu im však pokazili zranenia dvoch kľúčových obrancov.

slovakia

left justify in out

Už po siedmich minútach hry sa z trávnika porúčal domáci kapitán Vincent Kompany. Belgický stopér si pri súboji o loptu obnovil zranenie problematického stehenného svalu. Od svojho príchodu do City v roku 2008 si rovnaký sval poškodil štrnástykrát. O štvrťhodinu neskôr ho nasledoval jeho kolega zo stredu obrany Nicolas Otamendi.

 

Argentínčan si pri zrážke s protihráčom poranil koleno a nahradiť ho musel jeho krajan Martin Demichelis. Domácu obranu však vynútené zmeny nerozhádzali a počas celého zápasu stála na pevných nohách. Výraznejšiu šancu mali Ukrajinci až v samom závere, keď striedajúci Oleksandr Jakovenko z päťky napálil len do dobre postaveného Joea Harta. Po konečnom hvizde okrem postupu hráči City oslavovali aj fakt, že prvýkrát v aktuálnej sezóne LM si udržali čisté konto a neinkasovali.

 

"Som spokojný, pretože sme postúpili do ďalšej fázy. Náš plán bol kontrolovať si náskok z prvého zápasu. Vedeli sme, že súper potrebuje tri góly a tak sme vyčkávali, čo urobí. Teší ma, že sme ich prakticky k ničomu nepustili, až na tú jednu šancu v závere. Z našej strany to bol kvalitný taktický výkon," hodnotil odvetu domáci kouč Manuel Pellegrini. Mrzelo ho najmä Kompanyho zranenie. "Nicolas (Otamendi) bude o pár dní v poriadku, koleno má len narazené. Zložitejšie to bude s Kompanym. Ide o svalové zranenie, dá sa očakávať, že mimo hry bude minimálne štyri týždne. Vincent je však bojovník, vrátil sa už veľakrát a vráti sa opäť," dodal.

 

Jeho náprotivok na lavičke súpera Serhij Rebrov vedel, že Dynamo prišlo o postup už v prvom zápase. "Dnes sme hrali lepšie ako v Kyjeve, vytvorili sme si viac šancí. Ak by sme hrali pred troma týždňami tak ako dnes, potom si myslím, že dvojzápas by bol určite zaujímavejší. Každopádne, táto sezóna Ligy majstrov bola pre mojich hráčov jedna veľká skúsenosť. Zaslúžia si poďakovanie, pretože kvalitne reprezentovali náš klub. Chceme byť ešte lepší, do budúcnosti sa pozeráme s optimizmom," vyjadril sa Rebrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona