LM: Higuaín sa stal žolíkom zo striedačky, Juventusu zabezpečil mimoriadne cenné víťazstvo

NETKY.SK • 28 September 2017, 14:10 • 2 min
LM: Higuaín sa stal žolíkom zo striedačky, Juventusu zabezpečil mimoriadne cenné víťazstvo

TURÍN - Argentínsky futbalový útočník Gonzalo Higuaín sa v úvode tejto sezóny 2017/2018 prezentoval nie príliš oslnivou formou. Nedarilo sa mu herne ani strelecky, keďže v úvodných ôsmich súťažných zápasoch zaznamenal iba dva presné zásahy. Navyše, po letnej prestávke ho prestavili povolávať do argentínskej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

Skúsený 29-ročný kanonier však v stredu naplno predviedol svoju dôležitosť pre klubového zamestnávateľa Juventus Turín. Taliansky zástupca zvíťazil v dueli D-skupiny nad Olympiakosom Pireus (2:0). Bránku Grékov odklial až v 69. min práve Higuaín, gólovú poistku pridal v 80. min Chorvát Mario Mandžukič. "Stará dáma", ktorá pri vstupe do skupinovej fázy prehrala v Barcelone vysoko 0:3, sa aj vďaka stredajšiemu trojbodovému zisku udržala v hre o postup do jarného osemfinále.

"Nikdy som o sebe nepochyboval a vždy som prijal akékoľvek rozhodnutie trénera," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) rodák z francúzskeho Brestu, ktorý vybehol na turínsky trávnik až v 60. min. "Bolo to ťažko vybojované víťazstvo, po prehre s Barcelonou priam extrémne potrebné. Ďakujem fanúšikom, že ma nikdy neprestali povzbudzovať, veľmi mi pomohli," dodal Higuaín.

"El Pipita", ako znie jeho prezývka, sa dočkal komplimentov aj od svojich spoluhráčov. "Keď Gonzalo naskočil z lavičky, úplne zmenil dianie na trávniku. Po jeho góle sme mali zrazu viac priestoru. Bol to druhý zápas za sebou, keď sedel medzi náhradníkmi, ale prišiel, strelil vedúci gól a pripravil zásah pre Maria Mandžukiča. Možno bol v nedávnom období trochu frustrovaný z toho, že sa mu strelecky nedarilo, ale fantastickým prístupom toto obdobie prekonal," vyhlásil obranca "Juve" Andrea Barzagli.

"Po zápase všetci prejavujú uznanie trénerovi Allegrimu, klubu, jeho prezidentovi... Ale dnes všetka pocta patrí len Higuaínovi, pretože na ihrisku predviedol to, v čo sme všetci dúfali. Som šťastný zaňho, že to konečne zlomil. Jeho góly veľmi potrebujeme," nadviazal nestarnúci 39-ročný brankár Gianluigi Buffon.

Turínsky tréner Massimiliano Allegri po stretnutí objasnil, prečo sa rozhodol nenominovať Higuaína do základnej zostavy. "Myslím si, že nebol v najlepšej forme v porovnaní s inými hráčmi, a preto začal na lavičke. Proti Olympiakosu však pohyboval nohami lepšie a rýchlejšie. Medzi nami nikdy nebol žiadny problém a ani nebude. Je to rozdielový hráč, ktorý nám môže vyhrať mnohé zápasy," vyhlásil 50-ročný rodák z Livorna.

Higuaína pochválili aj viaceré denníky na Apeninskom polostrove. Tuttosport sa dokonca pohral s jeho krstným menom a výsledkom slovnej hračky bol titulok: "Gól-zalo Higuaín je späť."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona