LM: Hart zachránil City od debaklu, Barcelona sa naladila na El Clasico

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 08:38 • 2 min
LM: Hart zachránil City od debaklu, Barcelona sa naladila na El Clasico

BARCELONA - Španielsky gigant FC Barcelona nepripustil senzáciu a v stredajšej osemfinálovej odvete futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 zvíťazil nad Manchestrom City 1:0.

slovakia

left justify in out

V prvom súboji zdolali Katalánci úradujúceho anglického šampióna na jeho pôde 2:1 a zaslúžene sa prebojovali do štvrťfinále, navyše sa dobre naladili na nedeľňajšie El Clasico, v ktorom budú môcť zvýšiť náskok pred Realom Madrid na čele tabuľky Primera division.

 

Nebyť čarujúceho brankára Joea Harta, mohla Barcelona nad "Citizens" triumfovať aj vyšším rozdielom. Na Nou Campe to bol súboj Harta s elitným triom útočníkov "Barcy" Lionelom Messim, Luisom Suarezom a Neymarom, ktorí si na ňom postupne vylámali zuby. Jediný gól padol v 31. minúte, keď Messi lahôdkovým centrom našiel do šestnástky nabiehajúceho Ivana Rakitiča, chorvátsky stredopoliar si loptu stlmil na prsiach a šikovným lobom ju poslal do siete.

 

"Nechceli sme súpera posadiť na koňa zbytočnou chybou. Strelili sme prvý gól a patrila nám hra. Vytvorili sme si veľký počet ďalších šancí, čo v takomto dôležitom zápase býva skôr výnimka, ale čelili sme výbornému gólmanovi súpera. Hart dnes podal úžasný výkon, na druhej strane moji hráči mohli hrať priamočiarejšie a viac sa tlačiť do gólu. Vieme, na čom ešte máme pracovať. Myslím si, že naše víťazstvo malo byť vyššie. Čo sa týka Messiho, je to bez diskusie najlepší futbalista na svete. Je skvelé mať takéhoto hráča v mužstve, ale na zisk trofejí potrebujete mať predovšetkým súdržný a pracovitý kolektív," povedal kouč Barcelony Luis Enrique, ktorého zverenci vyhrali sedemnásť z uplynulých 18 zápasov.

 

City sa v Barcelone dostalo len do náznakov šancí. Najväčšiu mal v 78. minúte Sergio Agüero, argentínsky kanonier však nepremenil jedenástku a nezdramatizoval vývoj duelu. Napriek prehre bol kouč hostí Manuel Pellegrini spokojný s výkonom mužstva: "Nie som sklamaný, pretože sa zlepšujeme. Dvakrát za sebou sme hrali osemfinále Ligy majstrov a mali sme smolu, že naším súperom bola Barcelona. Škoda, že Agüero nepremenil jedenástku, zápas mohol dostať nový náboj. Ale súper bol lepší a jeho postup je spravodlivý. Po víkendovej prehre s Burnley som mal obavy, ako mužstvo zareaguje. Myslím si však, že za výkon proti jednému z ašpirantov na zisk trofeje sa nemusíme hanbiť," tvrdil Pellegrini, ktorého tím sa môže naplno sústrediť na obhajobu titulu v anglickej Premier League. "Strata na Chelsea je veľká, ale kým existuje matematická šanca, budeme sa o titul biť." O rozkývanej stoličke nechcel Pellegrini viesť diskusie: "Čo sa týka mňa, s vedením klubu sa o mojej budúcnosti budeme rozprávať na konci sezóny."

 

Do štvrťfinále LM sa v stredu prebojoval aj Juventus Turín. Predtým sa to podarilo rekordnému desaťnásobnému držiteľovi a obhajcovi trofeje Realu Madrid, FC Porto, Bayernu Mníchov, Parížu St. Germain, AS Monaco a Atleticu Madrid. Žreb štvrťfinále LM sa uskutoční v piatok 20. marca o 12.00 SEČ, prvé súboje tejto fázy sú na programe 14./15. apríla, odvety 21./22. apríla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies