LM: Hamšíkov Neapol zdolal Marseille, Barcelona s AC si delili body

NETKY.SK • 23 Október 2013, 07:22 • 2 min
LM: Hamšíkov Neapol zdolal Marseille, Barcelona s AC si delili body

BRATISLAVA - Futbalisti SSC Neapol aj so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom zaznamenali druhé víťazstvo v Lige majstrov, keď v utorňajšom stretnutí 3. kola zdolali v rámci F-skupiny Olympique Marseille 2:1.

slovakia

left justify in out

Zenit Petrohrad, v drese ktorého nenastúpil Tomáš Hubočan, zvíťazil na ihrisku FC Porto 1:0. Tretí triumf v rade nepridali hráči FC Barcelona, s AC Miláno uhrali nerozhodný výsledok 1:1.

Neapol sa ujal vedenie pred koncom prvého polčasu zásluhou útočníka Joseho Callejona, ktorý zužitkoval prihrávku od Gonzala Higuaina. Taliansky tím sa 22 minút po zmene strán dostal do dvojgólového vedenia, do streleckej listiny sa zapísal kolumbijský mladík Duvan Zapata. Marseille síce v závere znížil, ale nebolo im to nič platné. Po troch odohratých zápasoch v LM zaznamenali tretiu prehru. S nulou na konte im suverénne patrí posledné miesto v tabuľke a postup do ďalšej fázy sa im vzdialil na míle.

Zenit Petrohrad dlho nedokázal využiť výhodu o jedného hráča, keďže FC Porto už od 6. minúty hralo bez vylúčeného stredopoliara Hectora Herreru. O troch bodoch pre ruský tím napokon v 86. minúte rozhodol po hlavičke útočník Alexander Keržakov. Hubočan do hry nezasiahol.

FC Barcelona aj po remíze 1:1 s AC Miláno ostáva so siedmimi bodmi na čele H-skupiny. Skóre duelu na San Sire otvoril v 9. minúte brazílsky útočník Robinho. Na jeho presný zásah odpovedal o štvrťhodinu neskôr argentínsky kanonier Lionel Messi, ktorý prekonal brankára Marka Ameliu po strele k pravej žrdi. Ani jedna strana sa v ďalšom priebehu hry strelecky nepresadila a úradujúci španielsky majster prišiel o prvé body v Lige majstrov.

Hladké víťazstvo 3:0 si z ihriska Schalke 04 odviezli hráči Chelsea Londýn. Najväčší podiel na triumfe "The Blues" mal španielsky reprezentant Fernando Torres, ktorý rozvlnil sieť súperovej bránky dvakrát - v 5. minúte a 69. minúte. Na konečných 3:0 upravil Eden Hazard.

Borussia Dortmund prerušila Arsenalu Londýn 12-zápasovú šnúru bez prehry vo všetkých súťažiach. "Kanonieri" prehrali na domácej pôde tesne 1:2. Oba tímy majú na konte po šesť bodov a patria im prvé priečky v F-skupine. 

LM 2013/2014 - 3. kolo skupinovej fázy:

E-skupina:
Steaua Bukurešť - FC Bazilej 1:1 (0:0)
Góly: 88. Tatu - 48. Diaz. Rozhodca: Jug (Slovin.)



Schalke 04 Gelsenkirchen - Chelsea Londýn 0:3 (0:1)
Gól: 5. a 69. Torres, 84. Hazard. Rozhodca: Kassai (Maď.)



F-skupina:
Arsenal Londýn - Borussia Dortmund 1:2 (1:1)
Góly: 41. Giroud - 16. Mchitaryan, 82. Lewandowski. Rozhodca: Eriksson (Švéd.) 

Olympique Marseille - SSC Neapol 1:2 (0:1)
Gól: 86. Ayew - 42. Callejon, 67. Zapata. Rozhodca: Cakir (Tur.)
/za hostí M. Hamšík do 83. min./



G-skupina:
FC Porto - Zenit Petrohrad 0:1 (0:0)
Gól: 86. Keržakov, ČK: 6. Herrera (Porto). Rozhodca: Tagliavento (Tal.)
/za hostí T. Hubočan iba na lavičke náhradníkov/



Austria Viedeň - Atletico Madrid 0:3 (0:2)
Góly: 8. Garcia, 20. a 54. Costa. Rozhodca: Orsato (Tal.)



H-skupina:
Celtic Glasgow - Ajax Amsterdam 2:1 (1:0)
Góly: 43. Forrest (z 11 m), 54. Kayal - 90.+4 Schone, ČK: 88. Biton (Celtic). Rozhodca: Bebek (Chor.)

AC Miláno - FC Barcelona 1:1 (1:1)
Góly: 9. Robinho - 24. Messi. Rozhodca: Brych (Nem.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies