LM: Hamšík chce potešiť fanúšikov, Arsenal po roku v Istanbule

NETKY.SK • 18 August 2014, 11:41 • 2 min
LM: Hamšík chce potešiť fanúšikov, Arsenal po roku v Istanbule

BRATISLAVA - Porciou desiatich zápasov sa začne tento týždeň play-off futbalovej Ligy majstrov 2014/2015. Okrem futbalistov Slovana Bratislava, ktorí v stredu privítajú na svojom štadióne hráčov bieloruského mužstva BATE Borisov, má šancu zasiahnuť do diania v kontinentálnom pohári číslo jeden zo Slovákov aj trio Marek Hamšík (SSC Neapol), Filip Hološko (Besiktas Istanbul), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad).

slovakia

left justify in out

Stredopoliar talianskeho Neapola Hamšík by v utorok nemal chýbať v zostave trénera Rafaela Beníteza, SSC privíta na domácej pôde španielsky Athletic Bilbao. Neapol neprehral na svojom štadióne ani jeden z ostatných piatich zápasov v európskych pohárových súťažiach a slovenský reprezentant verí, že "partenopei" predĺžia úspešnú sériu. "Čaká nás húževnatý súper, Bilbao v minulej sezóne obsadilo v španielskej lige štvrté miesto. Bude to veľmi ťažký duel. Radi by sme si v úvodnom stretnutí vypracovali náskok pred odvetou. Ideálne by bolo neinkasovať a viackrát prekonať súperovu obranu," uviedol Hamšík pre svoju oficiálnu internetovú stránku a doplnil: "Povedal by som, že to budú stretnutia jesene. Ak ich zvládneme, až do konca roka budeme pôsobiť v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži. Radi by sme potešili našich priaznivcov, aby aj v tejto súťažnej sezóne mohli chodiť na špičkové zápasy Ligy šampiónov." 

 

Tridsaťročný útočník tureckého Besiktasu Istanbul Hološko sa môže tešiť na konfrontáciu s londýnskym FC Arsenal. "Kanonieri" sa po roku opäť predstavia v play-off Ligy majstrov proti istanbulskému tímu: v minulej sezóne postúpili cez Fenerbahce po výsledkoch 3:0 v Turecku a 2:0 v Londýne. V základnej skupine LM nechýbal Arsenal v uplynulých šestnástich sezónach. "Chceme hrať v tejto súťaži. Vieme, aké dôležité zápasy nás čakajú," uviedol tréner Arsenalu Arséne Wenger pre klubový web. "Žreb nám opäť prisúdil silného protivníka. Sme však odhodlaní postúpiť, bez ohľadu na to, čo nás to bude stáť," dodal francúzsky kormidelník. V prospech Arsenalu hovorí fakt, že Londýnčania zvíťazili vo všetkých dvanástich dueloch o postup do skupinovej fázy LM, ktoré odohrali od sezóny 2006/2007. "Kanonieri" postupne eliminovali Dinamo Záhreb, Spartu Praha, FC Twente, Celtic Glasgow, Udinese i Fenerbahce Istanbul. Na pôde Besiktasu to však zrejme v utorok nebudú mať jednoduché, tureckí "orli" vyhrali ostatných dvanásť domácich stretnutí predkôl európskych pohárových súťaží s celkovým skóre 27:3. V utorok sú na programe aj stretnutia Red Bull Salzburg (Rak.) - Malmö FF (Švéd.), Steaua Bukurešť (Rum.) - Ludogorec Razgrad (Bul.) a FC Kodaň (Dán.) - Bayer Leverkusen (Nem.). 

 

Ruský tím Zenit Petrohrad v kádri so slovenským reprezentačným obrancom Tomášom Hubočanom nastúpi v stredu na pôde belgického Standardu Liége. Dánsky BK Aalborg privíta v ten istý deň cyperský APOEL Nikózia, NK Maribor si zmeria sily s Celticom Glasgow a francúzsky OSC Lille vyzve FC Porto. 

 

Odvetné duely play-off LM sú na programe na budúci týždeň 26. a 27. augusta. Postupujúci sa predstavia v skupinovej fáze Ligy šampiónov, neúspešní z dvojzápasov play-off budú účinkovať v skupinovej fáze Európskej ligy 2014/2015. 

Program tohtotýždňových prvých zápasov play-off futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 (všetky stretnutia majú naplánovaný začiatok o 20.45 h SELČ):

UTOROK 19. augusta: 
Majstrovská vetva: 

Red Bull Salzburg (Rak.) - Malmö FF (Švéd.), rozhoduje: Rizzoli (Tal.) 
Steaua Bukurešť (Rum.) - Ludogorec Razgrad (Bul.), rozhoduje: Brych (Nem.) 

 

Nemajstrovská vetva: 
Besiktas Istanbul (Tur.) - Arsenal Londýn (Angl.), rozhoduje: Mažič (Srb.) 
FC Kodaň (Dán.) - Bayer Leverkusen (Nem.), rozhoduje: Velasco Carballo (Šp.) 
SSC Neapol (Tal.) - Athletic Bilbao (Šp.), rozhoduje: Eriksson (Švéd.) 


STREDA 20. augusta: 
Majstrovská vetva: 
NK Maribor (Slovin.) - Celtic Glasgow (Škót.) 
BK Aalborg (Dán.) - APOEL Nikózia (Cyp.) 
ŠK Slovan Bratislava (SR) - BATE Borisov (Biel.) 

 

Nemajstrovská vetva: 
Standard Liége (Belg.) - Zenit Petrohrad (Rus.) 
OSC Lille (Fr.) - FC Porto (Portug.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies