LM: Guardiola opäť proti Pellegrinimu, City vyzve obhajcu

NETKY.SK • 1 Október 2013, 11:18 • 2 min
LM: Guardiola opäť proti Pellegrinimu, City vyzve obhajcu

BRATISLAVA - Jednoznačným šlágrom stredajšieho programu futbalovej Ligy majstrov je stretnutie v D-skupine medzi Manchestrom City a Bayernom Mníchov.

slovakia

left justify in out

Pikantériou súboja na Etihad Stadium bude najmä skutočnosť, že "The Citizens" vedie od začiatku tejto sezóny Manuel Pellegrini a na lavičke nemeckého šampióna sedí Pep Guardiola. Obaja sa veľmi dobre poznajú zo vzájomných súbojov svojich predchádzajúcich zamestnávateľov. Čiľan Pellegrini koučoval od roku 2004 v Španielsku postupne Villarreal, Real Madrid a Málagu, Guardiola priviedol v rokoch 2008 - 2012 FC Barcelona k štrnástim rôznym trofejam. Anglický vicemajster i nemecký a európsky šampión v prvom kole pred dvoma týždňami zvíťazili zhodne 3:0, po druhom kole už aspoň jeden z tímov nebude mať plný počet bodov. "Čaká na nás nesmierne zdatný konkurent. Bayern vyhral v minulej sezóne tri rôzne súťaže, ale bolo to pod vedením iného trénera. Guardiola je však skvelý odborník a rozhodne si nájde cestu k úspechu. Pozná herný prejav Manchestru City. Na druhej strane ja som žil deväť rokov v Španielsku a veľmi dobre poznám jeho i štýl, ktorý preferuje," vyhlásil 60-ročný Juhoameričan Pellegrini. Niekdajší španielsky reprezentant Guardiola však predsa len niečo zmenil v tíme "Bavorov" v porovnaní s minulou sezónou. Kapitána Philippa Lahma posunul z kraja obrannej formácie na post defenzívneho záložníka a preferuje rozostavenie 4 - 1 - 4 - 1. Kormidelník Mníchovčanov bude mať v stredu k dispozícii už aj letnú posilu z konkurenčného Dortmundu Maria Götzeho, ktorý laboroval so zranením členka. "City má hráčov, ktorí 'ľúbia loptu'. Veľmi radi ju držia vo svojej moci a chcú mať kontrolu nad zápasom. Nám by to mohlo vyhovovať, konečne budem hrať proti klubu, ktorý sa nezavrie pred vlastné pokutové územie a bude sa snažiť aj niečo tvoriť. Tento aspekt nám dá šancu predviesť našu kvalitu," predznamenal brankár Bayerrnu Manuel Neuer. Manchester City v predchádzajúcich dvoch ročníkoch nepostúpil zo skupiny kontinentálneho pohára číslo jeden.

V druhom zápase D-skupiny nastúpi český šampión Viktoria Plzeň na pôde ruského majstra CSKA Moskva. Duel sa uskutoční v Petrohrade, keďže štadión CSKA Aréna Chimki má zničený trávnik vinou silných dažďov. Obe mužstvá utrpeli v 1. kole prehru 0:3 a vo vzájomnej konfrontácii sa pobijú o prvé body do tabuľky. Na trávniku sa môžu objaviť aj traja slovenskí futbalisti v službách hosťujúceho tímu - brankár Matúš Kozáčik a ofenzívna dvojica Michal Ďuriš, Marek Bakoš. Stopér Plzne Marián Čišovský laboruje so svalovým zranením a jeho štart sa nepredpokladá. Trénerovi "viktoriánov" Pavlovi Vrbovi znepríjemňuje život nelichotivý zdravotný stav kádra. Okrem Čišovského sú zranení aj ďalší dvaja obrancovia Radim Řezník a David Limberský. Ďalší Slovák so šancou zasiahnuť v stredu do diania v kontinentálnom pohári číslo jeden je krídelník Olympiakosu Pireus Vladimír Weiss. Grécky majster nastúpi na pôde Anderlechtu Brusel. 

V stredu sa predstaví aj jeden z najvážnejších adeptov na zisk "ušatej trofeje" Real Madrid. "Biely balet" privíta na San Bernabéu dánskeho majstra FC Kodaň a jeho hráči budú chcieť odčiniť víkendovú ligovú prehru s mestským rivalom Atléticom (0:1). V drese španielskeho tímu sa s najväčšou pravdepodobnosťou objaví brankár Iker Casillas a bola by to pre neho prvá účasť v súťažnom meraní síl na domácom štadión po takmer deviatich mesiacoch. 

Manchester United nastúpi na ihrisku Šachtaru Doneck, taliansky majster Juventus Turín si zmeria sily s Galatasaray Istanbul a parížsky Saint-Germain privíta v Parku princov Benficu Lisabon. 

Program stredajších stretnutí 2. kola hlavnej (skupinovej) fázy futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 (všetky zápasy sa začnú o 20.45 h SELČ, ak nie je uvedené inak) a tabuľky jednotlivých skupín: 

A-skupina: 
Šachtar Doneck (Ukr.) - Manchester United (Angl.), rozhoduje: Královec (ČR) 
Bayer Leverkusen (Nem.) - Real Sociedad San Sebastián (Šp.), rozhoduje: Karasov (Rus.) 

Tabuľka A-skupiny: 
1. Manchester 1 1 0 0 4:2 3 
2. Doneck 1 1 0 0 2:0 3 
3. S. Sebastián1 0 0 1 2:4 0 
4. Leverkusen 1 0 0 1 0:2 0 

B-skupina: 
Juventus Turín (Tal.) - Galatasaray Istanbul (Tur.), rozhoduje: Kassai (Maď.) 
Real Madrid (Šp.) - FC Kodaň (Dán.), rozhoduje: Jug (Slovin.) 

Tabuľka B-skupiny: 
1. Real Madrid 1 1 0 0 6:1 3 
2. Kodaň 1 0 1 0 1:1 1 
Juventus 1 0 1 0 1:1 1 
4. Galatasaray 1 0 0 1 1:6 0 

C-skupina: 
Paríž Saint-Germain (Fr.) - Benfica Lisabon (Portug.), rozhoduje: Rizzoli (Tal.) 
Anderlecht Brusel (Belg.) - Olympiakos Pireus (Gréc.), rozhoduje: Hagen (Nór.) 

Tabuľka C-skupiny: 
1. PSG 1 1 0 0 4:1 3 
2. Benfica 1 1 0 0 2:0 3 
3. Anderlecht 1 0 0 1 0:2 0 
4. Olympiakos 1 0 0 1 1:4 0 

D-skupina: 
18.00: CSKA Moskva (Rus.) - Viktoria Plzeň (ČR) - duel sa uskutoční v Petrohrade, rozhoduje: Nijhuis (Hol.) 
Manchester City (Angl.) - Bayern Mníchov (Nem.), rozhoduje: Kuipers (Hol.) 

Tabuľka D-skupiny: 
1. Bayern 1 1 0 0 3:0 3 
Manchester 1 1 0 0 3:0 3 
3. Plzeň 1 0 0 1 0:3 0 

CSKA 1 0 0 1 0:3 0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona