LM: Guardiola: Arsenal bol lepší počas ôsmich minút v Londýne

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 12:26 • 2 min
LM: Guardiola: Arsenal bol lepší počas ôsmich minút v Londýne

BRATISLAVA - Futbalisti nemeckého Bayernu Mníchov sa v úlohe obhajcov trofeje kvalifikovali do štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014. Bavori remizovali v utorňajšom domácom odvetnom stretnutí osemfinále s hráčmi londýnskeho Arsenalu 1:1, nerozhodný výsledok im v súčte s výhrou 2:0 na pôde súpera zabezpečil postup do ďalšej fázy.

slovakia

left justify in out

Skóre duelu v Mníchove otvoril v 55. min stredopoliar Bayernu Bastian Schweinsteiger, o dve minúty neskôr zmazal manko hostí nemecký reprezentant v službách "kanonierov" Lukas Podolski. Ďalšie góly už diváci v Allianz Arene nevideli, v nadstavenom čase nepremenil pokutový kop striedajúci domáci kanonier Thomas Müller. "Výhra o dva góly v prvom dueli sa ukázala ako dostatočná," cituje portál uefa.com kormidelníka Bayernu Pepa Guardiolu. "Chceli sme sa vyvarovať chýb, Arsenal sa spoliehal na protiútoky. Som veľmi spokojný s výkonmi svojich hráčov. Arsenal dominoval počas úvodných ôsmich minút prvého zápasu, potom sme boli lepší my. Dnes nemali hostia v prvom polčase jedinú príležitosť, čo pochovalo ich plány," dodal bývalý kouč FC Barcelona. Šéf lavičky "kanonierov" Arséne Wenger hľadal napriek eliminácii pozitíva v hre svojich zverencov. "Som hrdý na to, čo sme predviedli, bojovali sme až do konca," uviedol francúzsky odborník a vrátil sa k spornému momentu z úvodného duelu na Emirates Stadium: "Teraz môžeme vidieť, aký vplyv malo na celkový vývoj vylúčenie Wojciecha Szczesného v Londýne. Dnes sme remizovali 1:1, čo k tomu dodať? O postupujúcom sa rozhodlo v prvom dueli." 


Pred rokom v rovnakej fáze súťaže dokázal Arsenal v Mníchove vyhrať 2:0, postupu Londýnčanov vtedy zabránila domáca prehra 1:3. "Arsenal hral dnes naozaj dobre, my sme však mali loptu pod kontrolou a mohli sme skórovať už v prvom polčase. Som rád, že sme sa kvalifikovali medzi najlepších osem tímov," povedal krídelník Bavorov Franck Ribéry, ktorého doplnil jeho holandský spoluhráč Arjen Robben: "Nie je dôležité, proti komu nastúpime. V osudí budú len vynikajúce mužstvá." 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies