LM: Galatasarayu nehrozia sankcie za prerušený duel s Juventusom

NETKY.SK • 11 December 2013, 15:07 • 2 min
LM: Galatasarayu nehrozia sankcie za prerušený duel s Juventusom

ISTANBUL - Turecký futbalový klub Galatasaray Istanbul nebude čeliť žiadnym sankciám za prerušený utorňajší priamy súboj o postup z B-skupiny Ligy majstrov s Juventusom Turín. V stredu to oznámila Európska futbalová únia (UEFA).

slovakia

left justify in out

Duel tureckého a talianskeho šampióna musel rozhodca prerušiť v 32. minúte hry za stavu 0:0. Pre pokračujúce sneženie a krúpy sa v utorok definitívne nedohral, hoci portugalský rozhodca Pedro Proenca po prerušení hry počkal približne 30 minút, či sa situácia nezlepší. O postupujúcom sa tak rozhodlo až v stredu v dohrávanom stretnutí, ktoré sa začalo o 14.00 SEČ. Podľa UEFA bolo problémom počasie a neexistovalo nič, čo by mohol turecký klub urobiť, aby mohol duel pokračovať.

Nepriaznivé počasie spôsobilo organizátorom problémy už pred úvodným výkopom dôležitého duelu. Po odprataní snehu z hracej plochy a jej okolia sa zápas napokon začal. Bielu loptu vymenil arbiter za oranžovú, no tá sa postupom času v snehu strácala hráčom z dohľadu. Situácia sa vyhrotila v 32. minúte, keď hlavný rozhodca prerušil zápas a hráči sa pobrali späť do šantí. Celé ihrisko pokryl sneh za sedem minút.

Vzhľadom na článok 11.4 v stanovách sa zápas musel dohrať buď o deň neskôr, alebo v termíne, ktorý stanoví UEFA. Juventusu stačí na postup remíza.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies