LM: Fodrek hral na prázdnom San Sire, spomienky pri znelke

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 10:28 • 2 min
LM: Fodrek hral na prázdnom San Sire, spomienky pri znelke

BRATISLAVA - Branislav Fodrek je jeden z mála slovenských futbalistov, čo si počas kariéry mali možnosť zahrať v milánskom chráme zvanom San Siro, kde v sobotu vyvrcholí Liga majstrov madridským finále medzi Realom a Atléticom (20.45 h).

slovakia

left justify in out

 Keď sa tam však s Artmediou v novembri 2005 predstavil v stretnutí základnej H-skupiny LM proti Interu, ako na potvoru sa vtedy hralo pred prázdnymi tribúnami. A slovenský šampión utrpel prehru 0:4 - skóre otvoril Luís Figo a hetrikom sa potom blysol Adriano. "Škoda, že sme vtedy nezažili atmosféru štadióna aj s divákmi. Sú to však aj tak spomienky, ktoré vám nikto nikdy nevezme. Nepodarí sa tam hrať hocikomu, bol to zážitok," zdôraznil pre agentúru SITA 35-ročný ofenzívny stredopoliar, ktorý vtedy na San Sire absolvoval plných deväťdesiat minút.

Podľa Fodreka bude madridské finále na San Sire futbalovou lahôdkou. "Zápasu rozhodne nebude chýbať náboj, je to derby, medzi oboma klubmi vládne rivalita z domácej súťaže. Real azda nikomu netreba predstavovať, má obrovské individuality. Mne sa však veľmi páči organizácia hry tímu Diega Simeoneho. Majú výborne prepracovaný celý systém hry, nielen dozadu, ale aj smerom do útoku. Nie je náhoda, že v semifinále vyradili Bayern Mníchov. Zápasu by pomohol rýchly gól," povedal Branislav Fodrek.

Hoci od účasti Artmedie v skupinovej fáze LM uplynulo už vyše desaťročie, na účinkovanie v nej Fodrek nedá dopustiť. "Boli to veľmi pekné časy. Už keď pri sledovaní zápasov počujem zvučku Ligy majstrov, vynoria sa mi spomienky. Mali sme to šťastie, že ako jeden z mála slovenských klubov sme sa prebojovali do skupinovej fázy. Prajem aj iným chlapcom a tímom, aby to zažili na vlastnej koži. Verím, že tento rok by sa to mohlo podariť majstrovskému Trenčínu, ktorý dominuje v našej lige. Maťo Ševela je výborný tréner. Ak vhodne doplnia tím, tak pri priaznivom žrebe a dobrej športovej forme by sa im to mohlo podariť," tvrdí Branislav Fodrek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies