LM: FC Lusitanos sa pokúsi o premiérové víťazstvo

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 13:39 • 2 min
LM: FC Lusitanos sa pokúsi o premiérové víťazstvo

ANDORRA LA VELLA - Najprestížnejšia európska futbalová súťaž klubov Liga majstrov začne v utorok 2. júla písať svoju dvadsiatu prvú kapitolu v novodobej histórii. Na programe sú dva prvé zápasy 1. predkola Ligy šampiónov 2013/2014, ktorá sa do roku 1992 volala Európsky pohár majstrov.

slovakia

left justify in out

Arménsky šampión FC Širak Gjumri privíta o 15.00 h SELČ doma sanmarínskeho majstra Tre Penne a v druhom utorňajšom súboji sa stretnú FC Lusitanos z Andorry s EB/Streymur z Faerských ostrovov.

Už tradične sa v prvom predkole predstavia kluby z futbalovo menej vyspelých krajín. Andorrský Lusitanos sa pri siedmom štarte pokúsi dosiahnuť premiérové víťazstvo v pohárovej Európe. "Pre klub z Andorry je táto súťaž vždy výnimočná. My pristúpime k zápasu s maximálnou zodpovednosťou, ako keby to bolo finále," povedal pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner FC Lusitanos Carlos Sánchez. Tímu EB/Streymur sa v domácej súťaži (hrá sa systémom jar - jeseň, pozn.) príliš nedarí. V tabuľke je síce na treťom mieste, ale za lídrom zaostáva až o deväť bodov. "Myslím predovšetkým na to, že súťaž na Faerských ostrovoch je od marca v plnom prúde a my sme naposledy odohrali súťažné stretnutie pred dvoma mesiacmi," doplnil Sánchez. Postupujúci z tejto dvojice sa stretne v 2. predkole kontinentálneho pohára číslo jeden s gruzínskym Dinamom Tbilisi. Úspešnejší z dvojice FC Širak Gjumri - Tre Penne si v ďalšej fáze zmeria sily s jednoznačne favorizovaným Partizanom Belehrad.

Odvetné duely 1. predkola LM 2013/2014 sa uskutočnia v utorok 9. júla.

Program prvých zápasov 1. predkola Ligy majstrov 2013/2014 vo futbale (časy sú SELČ):

UTOROK 2. júla:
15.00: FC Širak Gjumri (Arm.) - Tre Penne (S. Mar.), rozhoduje: Alijev (Kaz.)
19.30: FC Lusitanos (Andorra) - EB/Streymur (Faer. ostr.), rozhoduje: Batinič (Chor.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies