LM: Fanúšikovia Galatasaray si uctili pamiatku Nelsona Mandelu

NETKY.SK • 11 December 2013, 09:38 • 2 min
LM: Fanúšikovia Galatasaray si uctili pamiatku Nelsona Mandelu

ISTANBUL - Fanúšikovia tureckého futbalového klubu Galatasaray Istanbul si verejne uctili pamiatku zosnulého bojovníka za ľudské práva a proti rasovej nerovnosti Nelsona Mandelu.

slovakia

left justify in out

Turecká futbalová federácia pohrozila dvom hráčom Galatasaray z Pobrežia Slonoviny Didierovi Drogbovi a Emmanuelovi Ebouému trestom za ich prejavenú poctu voči bojovníkovi proti apartheidu. Kanonier Drogba si po piatkovom ligovom zápase z Elazigsporom vyzliekol dres a pod ním mal tričko s nápisom "Ďakujem Madiba", použil teda Mandelovu prezývku. Obranca Eboué mal pod klubovým dresom nápis "Odpočívaj v pokoji, Nelson Mandela!". Predstavitelia TFF podľa denníkov Milliyet and Hürriyet predvolali oboch hráčov na zasadnutie disciplinárnej komisie, keďže porušili pravidlo o striktnom zákaze propagovania politických sloganov počas futbalových stretnutí v krajine polmesiaca.

Na juhoafrického držiteľa Nobelovej ceny za mier nezabudli ani priaznivci úradujúceho tureckého šampióna a vyjadrili zároveň svoj nesúhlas s konaním TFF rozprestretím sloganov "Nie rasizmu" a "Madidba, svet na teba nikdy nezabudne" v čase, keď futbalisti vchádzali na ihrisko pred utorňajším duelom v Lige majstrov, v ktorom domáci klub privítal Juventus Turín. Stretnutie sa napokon nedohralo do konca, v 32. min ho hlavný rozhodca Pedro Proenca prerušil pre snehovú búrku a dokončia ho v stredu od 14.00 h SEČ. Stav po vyše polhodine hry bol bezgólový. 

TFF stále trvá na tom, že dvojica afrických futbalistov by sa nemala vyhnúť trestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona