LM: Eindhoven vygumoval ofenzívnu silu Atlética

NETKY.SK • 25 Február 2016, 10:27 • 2 min
LM: Eindhoven vygumoval ofenzívnu silu Atlética

BRATISLAVA - V úvodnom stretnutí osemfinále futbalovej Ligy majstrov medzi holandským majstrom PSV Eindhoven a Atléticom Madrid gól nepadol.

slovakia

left justify in out

Najväčšie šance na skórovanie mali v prvom polčase hráči hostí Luciano Vietto a Antoine Griezmann. PSV dohrával duel od 68. minúty v oslabení, keď bol po druhej žltej karte vylúčený útočník Gastón Pereiro. Odvetný zápas je na programe 15. marca na Štadióne Vicenteho Calderóna v Madride.

Keď sa v lete roku 2013 stal hlavným trénerom PSV Eindhoven Phillip Cocu, za svoj cieľ si stanovil hrať atraktívny ofenzívny futbal s mladými holandskými hráčmi. V stredajšom dueli proti madridskému Atléticu nastúpilo v základnej zostave deväť futbalistov vo veku 25 rokov a menej, až siedmi z nich boli Holanďania. Jedinými dvoma hráčmi, ktorí túto vekovú hranicu prekročili, boli mexickí reprezentanti Andrés Guardado (29) a Héctor Moreno (28).

Tréner hostí Diego Simeone svojou zostavou neprekvapil, do stredu zálohy ku Gabimu sa namiesto dlhodobo zraneného Tiaga postavil všestranný Saúl Níguez a na pozícii stopéra dostal tentoraz príležitosť čiernohorský reprezentant Stefan Savič. Prvá vážna príležitosť sa zrodila už v 4. minúte po dlhej prihrávke Gabiho, ktorú na hrote prevzal Luciano Vietto a následne prekonal brankára Jeroena Zoeta. PSV však zachránil stredný obranca Jeffrey Bruma, ten v poslednej chvíli dokázal vykopnúť loptu z bránkovej čiary.

Aj ďalšia šanca Atlética prišla po dlhej lopte. Savičovu prihrávku si v 18. minúte spracoval Koke, ale jeho lobovaný pokus spoza vymedzeného územia pozorného Zoeta neprekvapil. Pravdepodobne najväčšiu šancu zápasu nevyužil v 30. minúte najlepší strelec madridského mužstva Antoine Griezmann, ktorý sa po Kokeho prihrávke rútil sám na brankára Zoeta, ten ale vytiahol jeden z najkrajších zákrokov stretnutia a ľavou rukou zabránil istému gólu. Dvadsaťpäťročný gólman predviedol v stredajšom dueli dovedna štyri úspešné zásahy.

Z následného útoku mohli otvoriť skóre zápasu hráči PSV Eindhoven, avšak pokus Davyho Pröppera zneškodnil brankár Jan Oblak a dorážku Jürgena Locadiu zablokovali obrancovia. Najvýraznejším momentom druhého polčasu sa napokon stalo vylúčenie uruguajského útočníka Gastóna Pereira, ten po druhej žltej karte v 68. minúte musel opustiť hraciu plochu. Aj vzhľadom na tento fakt je výsledok 0:0 pre PSV Eindhoven prijateľný a pred odvetou, ktorá sa uskutoční 15. marca v Madride, je holandský tím stále v hre o postup do štvrťfinále.

"Som s týmto výsledkom veľmi spokojný. Už predtým som povedal, že ak doma udržíte čisté konto, tak tým položíte dobrý základ. Máme teraz v Madride o čo bojovať, všetko je v hre. Ak sa nám tam podarí streliť gól, tak máme šancu postúpiť ďalej. Urobíme pre to všetko," vravel po zápase Phillip Cocu. "Mám pocit, že druhá žltá karta pre Gastóna Pereira bola až príliš prísna, ale je to pre nás skvelá lekcia. Som veľmi spokojný s tým, ako sa s vylúčením mužstvo popasovalo. Zoet hral dnes veľmi dobre. Je veľmi dôležitou súčasťou tímu. Ak každý odovzdá svoje maximum, môžeme hrať na čisté konto,“ dodal rodák z Eindhovenu.

"Hráči nestrieľajú góly, ale to je moja zodpovednosť. Budem ich aj naďalej povzbudzovať, aby si vytvárali šance. Keď to budeme robiť dobre, tak tie góly sa dostavia. Ako tím sme bránili dobre, najmä ak hráme proti súperovi, ktorý vám môže ublížiť rýchlym protiútokom. Sme v ťažkej situácii, pretože remíza ich môže posunúť ďalej. PSV má skvelý tím a výhodu v tom, že gól strelený na súperovom ihrisku ma dvojnásobnú hodnotu. Za nami ale budú stáť naši fanúšikovia. Mám pred odvetou dobrý pocit,“ vyhlásil kouč Atlética Madrid Diego Simeone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies