LM: Duel predkola zo sezóny 2007/2008 bol vraj ovplyvnený

NETKY.SK • 18 Február 2015, 07:06 • 2 min
LM: Duel predkola zo sezóny 2007/2008 bol vraj ovplyvnený

BUKUREŠŤ - Rumunská prokuratúra začala 27. januára tohto roka vyšetrovanie vo veci ovplyvňovania stretnutia predkola futbalovej Ligy majstrov v sezóne 2007/2008.

slovakia

left justify in out

Podľa tamojších orgánov bol dvojzápas Dinama Bukurešť a talianskeho Lazia Rím v rámci tretieho predkola LM vopred dohodnutý. V prvom dueli sa vo "večnom meste" zrodila remíza 1:1, čo znamenalo, že bližšie k postupu do hlavnej fázy najprestížnejšej európskej klubovej súťaže mali Rumuni. V odvetnom zápase v Bukurešti viedlo domáce Dinamo po polčase 1:0, súperovi však napokon podľahlo 1:3. Onedlho putoval z Bukurešti do Ríma vtedy 20-ročný obranca Stefan Radu za približne 5,4 milióna eur.

 

Ako prvý prišiel s touto kauzou bývalý akcionár Dinama Vladimir Cohn. Podľa jeho vyjadrenia na rumunskej stránke ProSport o ovplyvnení zápasu rozhodlo vedenie klubu: "Počas polčasovej prestávky sa hráčom povedalo, aby súboj vzdali. Odmenou bol zisk z predaja Stefana Radua." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona