LM: Duel Dinám pre záhrebské, Kranjčar vs. Jarábek po 7 rokoch

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 09:42 • 2 min
LM: Duel Dinám pre záhrebské, Kranjčar vs. Jarábek po 7 rokoch

ZÁHREB - Utorňajší program 3. predkola futbalovej Ligy majstrov priniesol aj zaujímavý súboj dvoch trénerov, ktorí kedysi stáli proti sebe v rámci najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Duel Dinama Záhreb a jeho menovca z gruzínskej metropoly Tbilisi dopadol lepšie pre chorvátskeho zástupcu, ktorý má pred odvetou sľubný dvojgólový náskok po víťazstve 2:0. Domáci tréner Zlatko Kranjčar tak mal po stretnutí väčší dôvod na spokojnosť ako jeho slovenský náprotivok Juraj Jarábek.


"Som rád, že si hráči počas celého zápasu udržali koncentráciu, neinkasovali sme gól a do odvety v Gruzínsku môžeme ísť s veľkou sebadôverou. Vedeli sme, že Tbilisi hrá dobrý futbal, ale musím priznať, že v niektorých fázach zápasu som bol zo súpera prekvapený. Hral naozaj na vysokej úrovni, oveľa lepšie ako v minulom predkole proti arménskemu Alaškertu. Protivník nám trochu otvoril oči v niektorých aspektoch našej hry, v odvete musíme byť opatrní, ak chceme postúpiť," vyhlásil Zlatko Kranjčar pre oficiálnu stránku Dinama Záhreb.


"Chorvátske mužstvo zahralo skvele. Až do prvého gólu sme však kontrolovali priebeh duelu. Potom sme však za dve minúty dvakrát inkasovali. Budeme si to musieť zanalyzovať. Tento zápas bol pre nás veľkou školou, Dinamo Záhreb má svoju kvalitu, hlavne smerom dopredu. Na Maksimire sme chceli skórovať. Škoda, že sa nám to nepodarilo. Dvakrát sme inkasovali a to je dôvod, prečo sme teraz sklamaní. Naše šance na postup sú pred odvetou na úrovni asi 30 %. Budeme však hrať pred našimi fanúšikmi na zaplnenom štadióne. Ak sa nám podarí streliť prvý gól do 20. minúty, budeme veľmi silní, uvidíte," cituje slová Juraja Jarábka portál sportske.jutarnji.hr.


Obaja tréneri v sezóne 2008/2009 pôsobili v rovnakom čase v slovenskej Corgoň lige, Kranjčar krátko ako hlavný kouč v Dunajskej Strede a Jarábek ako asistent Štefana Horného na lavičke Zlatých Moraviec. V rámci 31. kola sa vtedy dokonca stretli vo vzájomnom súboji - dunajskostredský DAC vtedy doma podľahol ViOn-u Zlaté Moravce 1:2.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona