LM: Drogba proti bývalému klubu, Real premiérovo so Schalke

NETKY.SK • 24 Február 2014, 17:02 • 2 min
LM: Drogba proti bývalému klubu, Real premiérovo so Schalke

BRATISLAVA - Pred stredajšími prvými zápasmi osemfinále futbalovej Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Prvá časť osemfinále futbalovej Ligy majstrov sa uzavrie stredajšími dvoma zápasmi, v ktorých sa stretne Galatasaray Istanbul s FC Chelsea a Schalke 04 Gelsenkirchen privíta Real Madrid.

Jediný duel na pôde Galatasaray v histórii zvládli "The Blues" výborne - v októbri 1999 vyhrali v Istanbule 5:0. Takýto výsledok by prijal zrejme každý fanúšik mužstva zo Stamford Bridge aj v stredajšom meraní síl. 

 

Úradujúci turecký šampión už v tejto sezóne potvrdil, že v búrlivom domácom prostredí ho nemožno podceniť ani v konfrontácii s papierovým favoritom. Istanbulčania v kľúčovom súboji základnej B-skupiny zdolali hráčov Juventusu Turín a na úkor talianskeho majstra postúpili do vyraďovacej časti kontinentálneho pohára číslo jeden. Galatasaray sa spolieha predovšetkým na streleckú potenciu svojho obávaného kanoniera Didiera Drogbu. 

 

Reprezentant Pobrežia Slonoviny dal síce v aktuálnom ročníku len dva góly, ale na ďalšie tri prihral a proti svojim bývalým spoluhráčom z FC Chelsea sa bude chcieť vytiahnuť. Afričan odohral vo finále LM 2011/2012 posledný súťažný zápas za londýnsky klub a typicky nadštandardným výkonom pomohol niekdajšiemu zamestnávateľovi k zisku "ušatej trofeje". Drogba krátko pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal na 1:1 a premenil aj rozhodujúci pokutový kop v lotérii z "bieleho bodu". Chelsea v minulom ročníku dominovala v Európskej lige a v prípade celkového triumfu v sezóne 2013/2014 získa európsku trofej tretíkrát po sebe. Navyše, kouč "The Blues" José Mourinho sa môže stať prvým trénerom na svete, ktorý vyhrá Ligu majstrov s tromi rôznymi klubmi, triumfoval už s FC Porto (2004) a Interom Miláno (2010). 

 

Aj druhá stredajšia konfrontácia má jasného favorita. Real Madrid strelil v šiestich stretnutiach základnej B-skupiny úctyhodných 20 gólov a štatistiku sa pokúsi zveľadiť aj v prvom vzájomnom zápase so Schalke v histórii. "Biely balet" odohral proti nemeckým súperom už 52 duelov v pohárovej Európe, ale dosiaľ nikdy sa nestretol s mužstvom z Gelsenkirchenu. Schalke sa dostalo do vyraďovacej fázy LM druhýkrát po sebe, Madridčania v nej nechýbali v predchádzajúcich desiatich edíciách. Úradujúci španielsky vicemajster môže dosiahnuť jubilejnú desiatu trofej z kontinentálneho pohára číslo jeden a má na to všetky predpoklady. 

 

V skupinovej fáze ani raz neprehral; v kádri má najlepšieho strelca základnej časti Cristiana Ronalda, ktorý deviatimi zásahmi utvoril rekord súťaže; a neprehral už 27 súťažných stretnutí po sebe. Navyše, zverenci Carla Ancelottiho majú z predchádzajúcich sedemnástich súťažných stretnutí bilanciu 16 - 1 - 0. 

Odvety týchto osemfinálových konfrontácií sú na programe v utorok 18. marca. 

Program stredajších prvých zápasov osemfinále futbalovej Ligy majstrov (oba zápasy sa začnú o 20.45 h SEČ, odvety sú na programe v utorok 18. marca): 
Galatasaray Istanbul (Tur.) - FC Chelsea (Angl.) 
Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.) - Real Madrid (Šp.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies