LM: Dramatický rozstrel ovládlo Atletico a postúpilo do štvrťfinále

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 07:21 • 2 min
LM: Dramatický rozstrel ovládlo Atletico a postúpilo do štvrťfinále

BRATISLAVA - Futbalisti Manchestru City prvýkrát v klubovej histórii postúpili medzi osem najlepších mužstiev Ligy majstrov. V utorkovom odvetnom osemfinále sezóny 2015/2016 remizovali s Dynamom Kyjev 0:0, čo im vzhľadom na výsledok 3:1 z prvého zápasu stačilo na prienik do štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

V utorok bojovali o postup aj Atletico Madrid a PSV Eindhoven. Po bezgólovej remíze z Holandska bol rovnaký stav aj po 90 minútach odvety, rozhodnutie neprinieslo ani predĺženie. V dramatickom rozstrele zo značky bieleho bodu boli napokon úspešnejší domáci a vybojovali si tak účasť v najlepšej osmičke.

 

Manchester rozhodol o postupe pred troma týždňami na Ukrajine, odkiaľ si priniesol dvojgólové vedenie. V odvete bez väčších problémov kontroloval náskok a do útoku sa ani nehrnul, o čom svedčí aj fakt, že za hodinu hry jeho hráči ani raz netrafili priestor brány. Tréner City Manuel Pellegrini musel už v prvom polčase vystriedať oboch stopérov zo základnej zostavy, keď si najskôr obnovil chronické zranenie stehenného svalu kapitán Kompany a potom z ihriska odkrivkal aj Otamendi. Hostia z Kyjeva sa snažili vytvoriť si príležitosti na skórovanie, ale pozorná obrana súpera ich prakticky k ničomu nepustila. Po záverečnom hvizde okrem postupu domáci hráči oslavoval aj fakt, že prvýkrát v aktuálnej sezóne LM si ako tím udržali čisté konto a neinkasovali.

 

Zaujímavejší zápas sa hral v Madride. Atletico i PSV už v prvom zápase v Holandsku naznačili, že rozlosovanie proti sebe postavilo dve vyrovnané mužstvá. V úvode odvety sa hrali taktické šachy, ani jeden z tímov nechcel urobiť osudnú chybu. Prvú veľkú príležitosť mali v 15. minúte domáci. Koke si šikovne zabehol za obranu na prihrávku od Juanfrana, jeho center našiel v šestnástke Griezmanna, ale Francúz v koncovke zaváhal. V 37. minúte sa v ďalšej dobrej šanci ocitol Griezmann, v skórovaní ho však zastavili rozhodcovia, ktorí mu odpískali postavenie mimo hry. Po zmene strán mohli udrieť hostia. Blízko k úvodnému gólu mal Locadia, ktorého nepríjemnú strelu z hranice šestnástky vytlačil Oblak do žrde. Následná dorážka De Jonga už nemala potrebný smer a ani razanciu. V závere riadneho hracieho času mali obe mužstvá sľubné šance, ale bez želaného gólového efektu.

 

Zmenu v skóre neprinieslo ani predĺženie a tak musel rozhodnúť rozstrel zo značky bieleho bodu. Prvých štrnásť strelcov bolo úspešných, na začiatku ôsmej série však zaváhal hosťujúci Narsingh a Juanfran následne spečatil výhru i postup Atletica.

 

Liga majstrov - odvety osemfinále - sumáre:

Manchester City - Dynamo Kyjev 0:0

ŽK: Otamendi - Antunes, Garmaš. Rozhodoval: Hategan (Rum.)

zostavy:

ManCity: Hart - Zabaleta, Kompany (7. Mangala), Otamendi (24. Demichelis), Clichy - Fernando, Fernandinho - Navas, Toure, Silva (79. Sterling) - Agüero

Dynamo: Šovkovskij - Vida, Chačeridi, Dragovič, Antunes - Veloso - Jarmolenko, Garmaš (64. Sydorčuk), Bujalskij, Gusev (62. Jakovenko) - Teodorczyk (46. Gonzalez)

/prvý zápas: 3:1, do štvrťfinále postúpil Manchester/

 

 

 

Atletico Madrid - PSV Eindhoven 0:0, 8:7 zo značky 11 m

ŽK: Locadia, De Jong, Guardado, van Ginkel (všetci PSV). Rozhodoval: Clattenburg (Ang.)

zostavy:

Atletico: Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin (89. Hernandez), Filipe Luis - Koke, Fernandez (56. Torres), Gabi, Niguez - Carrasco (75. Kranevitter), Griezmann

PSV: Zoet - Arias, Bruma, Isimat-Marin, Moreno, Willems (75. Brenet) - Pröpper, Guardado, Van Ginkel - De Jong (118. Narsingh), Locadia (87. Lestienne)

/prvý zápas: 0:0, do štvrťfinále postúpil Madrid/

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies