LM: Dortmundčania hrdí na víťazstvo, ale sklamaní z vyradenia

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 11:05 • 2 min
LM: Dortmundčania hrdí na víťazstvo, ale sklamaní z vyradenia

DORTMUND - Futbalistom nemeckého klubu Borussia Dortmund sa v utorok takmer podaril malý zázrak. Napriek tomu, že hráči úradujúceho nemeckého i európskeho vicemajstra mali z prvého zápasu štvrťfinále Ligy majstrov s Realom Madrid trojgólové manko (0:3), takmer dokázali odvetu doviesť do predĺženia. Zverenci Jürgena Kloppa zvíťazili doma 2:0 a len krôčik im chýbal, aby zdolali futbalistov španielskeho giganta rozdielom triedy.

slovakia

left justify in out

Tréner bieleho baletu Carlo Ancelotti šetril svoju najväčšiu hviezdu Cristiana Ronalda, ktorý presedel meranie síl na lavičke náhradníkov, a po dvoch prvopolčasných zásahoch Marca Reusa sa mu to takmer vypomstilo. Defenzíva Realu "horela" počas väčšej časti utorňajšieho duelu, ale Madridčania boli prekvapujúco bezzubí aj v útoku. Deväťnásobný šampión starého kontinentu môže len šťastene ďakovať, že v druhej štyridsaťpäťminútovke neinkasoval tretí gól znamenajúci predĺženie. Treba však dodať, že zrejme kľúčovým momentom odvety na Westfalenstadione bol nepremenený pokutový kop Ángela di Maríu v 17. min. Od tohto momentu na ihrisku jednoznačne dominovali Dortmundčania. 

 

"Ukázalo sa, že rozhodlo prvé stretnutie, v ktorom sme nehrali dobre. V odvete sa nám len ťažko doháňal náskok súpera. Napriek tomu sme urobili všetko, čo bolo v našich silách. Hrali sme odvážne, útočne a skutočne len kúsok šťastia chýbal, aby sme dokonale šokovali celú futbalovú verejnosť," uviedol podľa webu Európskej futbalovej únie (UEFA) autor dvoch gólov Reus. "Myslím si, že sme prekvapili nejedného fanúšika či žurnalistu. Hrali sme naozaj dobre. Mali sme dostatok šancí, škoda, že sme nepremenili ešte ďalšiu. V Madride sme prehrali 0:3, ale nie preto, že Real hral výnimočne. To my sme urobili mnoho chýb. Doma to už bolo o niečom inom. Chalani vykonali penzum práce, získali veľa lôpt, predviedli sme parádny výkon a môžeme byť na seba hrdí. Nie je to frustrujúce víťazstvo. Priaznivci môžu byť spokojní, videli skvelý duel vo fantastickej atmosfére," pridal podľa UEFA.com obranca Dortmundu Mats Hummels. 

 

Španielsky vicemajster Real postúpil do semifinále LM už štvrtýkrát po sebe. Hráči mužstva zo San Bernabéu neskórovali na pôde súpera v najprestížnejšom európskom pohári prvýkrát po sérii 22 duelov s aspoň jedným streleným gólom, predtým vyšli naprázdno v Lyone pri prehre 0:1 v osemfinále LM 2009/2010. Počas spomenutej série prehrali len v štyroch z týchto meraní síl, z toho však tri razy v Nemecku. "Dortmund si zaslúži obrovský rešpekt. Má skvelý tím a aj v tomto súboji za ním stáli výnimoční fanúšikovia. Borussia dokázala, že jej účasť v lanskom finále nebola náhodná. Myslím si, že celkovo sme si však postup zaslúžili my," vyhlásil zadák Madridčanov Sergio Ramos. 

 

Real Madrid spozná svojho semifinálového súpera v piatok, keď je na programe žreb záverečnej fázy kontinentálneho pohára číslo jeden. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona