LM: Dortmund postúpil, ale fanúšikovia sú po prehre so Zenitom nespokojní

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 11:18 • 2 min
LM: Dortmund postúpil, ale fanúšikovia sú po prehre so Zenitom nespokojní

DORTMUND - Futbalisti Borussie Dortmund sa síce kvalifikovali medzi posledných osem tímov v Lige majstrov 2013/2014, ale v odvetnom zápase osemfinále prehrali doma so Zenitom Petrohrad 1:2 a pohnevali si vlastných fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Na zápas na štadióne BVB nebude mať však najlepšie spomienky slovenský stopér v tíme hostí Tomáš Hubočan, ktorý nedohral duel pre krvácajúce zranenie hlavy.
      

Dortmund vyhral v Rusku v prvom osemfinálovom zápase 4:2 a tento výsledok výrazne ovplyvnil aj priebeh druhého stretnutia. V tom žlto-čierni prehrávali 0:1 po góle Hulka, ktorý strelou z dobrých 25 m zaskočil brankára Romana Weidenfellera. Ruský tím sa osmelil a jeho vzdorovitú defenzívu prekonali domáci až v 38. minúte, keď na 1:1 vyrovnal hlavou Sebastian Kehl po centri od Marcela Schmelzera. Po zmene strán sa už hostia nedostávali tak často k ofenzívnym akciám, no napriek tomu skórovali. V 73. minúte si na strieľaný center Dominica Criscita nabehol striedajúci Venezuelčan Salomon Rondon a rybičkou dal víťazný gól na 1:2. V samotnom závere Hubočan utrpel krvácajúce zranenie po zásahu kolenom do hlavy a už sa nestihol s obviazanou hlavou vrátiť do zápasu.
      

"Zenit musel hrať ofenzívne a potvrdili, že vpredu majú skutočne  kvalitu. My sme neodohrali svoj najlepší zápas, ale nakoniec môžeme odísť s veľkým úsmevom na tvári," povedal Kehl, ktorý nebol šťastný z nežičlivej atmosféry domácich fanúšikov na dortmundskom štadióne. "Tá atmosféra na štadióne bola trochu depresívna. Možno diváci chceli vidieť víťazstvo 6:1, ale to sa nestáva každý večer. Máme v mužstve veľa zranených hráčov v tejto sezóne, ale táto sezóna nie je až taká zlá."
      

Zenit sa v Nemecku predstavil už bez talianskeho kouča Luciana Spallettiho, ktorého prepustili, keď jeho zverenci zaznamenali len jednu výhru v dvanástich stretnutiach. Mužstvo tak dočasne vedie Sergej Semak, ktorého v blízkej budúcnosti vymení zasa Portugalčan Andre Villas-Boas. "Súper pôsobil čerstvo, hostia veľa riskovali a my sme museli tvrdo pracovať, aby sme ich eliminovali," rozhovoril sa tréner Dortmundu Jürgen Klopp. "Naša komunikácia na ihrisku nebola najlepšia. Pôsobili sme nervózne, čo bolo dobre vidieť. Napriek tomu si však za oba zápasy postup zaslúžime. Hráči bojovali nesmierne tvrdo."
      

V momente, keď Kehl vyrovnal na 1:1, museli hráči ruského tímu na postup dosiahnuť ďalšie tri góly. Po zmene strán však už Dortmund kontroloval tempo hry. "Bola to pre nás ťažká úloha prísť do Dortmundu a dať tri góly. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Musím však zagratulovať nášmu mužstvu za predvedený výkon v odvete. Hráči odviedli svoje maximálne výkony," dodal dočasný tréner Zenit Semak.  





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies