LM: Dortmund mužstvom dvoch tvárí, v D-skupine suverénny

NETKY.SK • 23 Október 2014, 13:36 • 2 min
LM: Dortmund mužstvom dvoch tvárí, v D-skupine suverénny

ISTANBUL - Futbalisti Dortmundu sú v sezóne 2014/2015 mužstvom "dvoch tvárí". Kým v najvyššej domácej súťaži patrí zverencom trénera Jürgena Kloppa po 8. kole až 14. miesto so siedmimi bodmi (na vedúci Bayern Mníchov majú trinásťbodové manko, pozn.), v Lige majstrov je Borussia absolútne suverénna.

slovakia

left justify in out

V základnej D-skupine najprestížnejšej európskej pohárovej klubovej súťaže figuruje Dortmund na čele poradia. "Žlto-čierni" v troch zápasoch ešte nezaváhali, dokonca ani neinkasovali gól: na úvod v polovici septembra zdolali doma londýnsky Arsenal 2:0 a potom uspeli dva razy na súperovej pôde - v prvý októbrový deň v Bruseli s Anderlechtom (3:0) a naposledy v Istanbule ešte výraznejšie nad Galatasarayom (4:0). Proti tureckému tímu sa v stredu večer dvakrát presadil gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang, ešte do polčasovej prestávky pridal tretí presný zásah hostí nemecký reprezentant Marco Reus a v závere duelu spečatil jednoznačný triumf Borussie striedajúci kolumbijský zakončovateľ Gustavo Adrián Ramos Vásquez.

 

"Bol to náš večer," citoval portál uefa.com slová 47-ročného kormidelníka Dortmundu Kloppa, ktorý ďalej k vystúpeniu proti istanbulskému mužstvu poznamenal: "Napriek výsledku musím pochváliť aj domáci tím. Galatasaray hral dobre, my sme však boli disciplinovaní a v defenzíve zodpovednejší ako v ligových zápasoch. Na rozdiel od našej domácej súťaže sme hrali priamočiarejšie, využili príležitosti a strelili góly v pravý čas, čím sme protivníka dostali do úzkych." Rodák zo Stuttgartu však nepreceňuje stredajšie presvedčivé víťazstvo. "Nebudeme teraz oslavovať so šampanským, ešte máme ďaleko k dokonalosti," zdôraznil Jürgen Klopp. 

 

V Istanbule zavládlo pochopiteľne sklamanie po štvorgólovej prehre. "Napriek všetkému musíme zdvihnúť hlavy, nesmieme zostať demoralizovaní a dopredu sa vzdávať. Nastúpili sme proti špičkovému nemeckému tímu, ktorý nás predčil," uviedol nový taliansky kouč Galatasaraya Cesare Prandelli a pokračoval: "V druhom polčase sme proti Borussii hrali agresívnejšie, utvorili si aj príležitosti, škoda, že sme neskórovali. Naším cieľom je vyhrať 20. domáci majstrovský titul, budeme na tom tvrdo pracovať." Galatasaray figuruje v D-skupine LM na poslednej 4. priečke s jediným bodom a skóre 2:9. Futbalisti tureckého tímu po domácej remíze s Anderlechtom (1:1) prehrali v Londýne s Arsenalom (1:4) a teraz na vlastnom trávniku s Dortmundom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies