LM: City by išli výhrou o 2 góly pred Bayern, Pellegrini nevedel

NETKY.SK • 11 December 2013, 15:57 • 2 min
LM: City by išli výhrou o 2 góly pred Bayern, Pellegrini nevedel

MNÍCHOV - Tréner anglického futbalového Manchestru City Manuel Pellegrini možno veril v utorkové víťazstvo svojho tímu v Allianz Arene nad domácim Bayernom Mníchov v rámci 6. kola skupinovej fázy Ligy majstrov (City vyhrali 3:2, pozn.), ale zrejme si neuvedomoval, že triumf 4:2 by zaručil jeho zverencom prvé miesto v D-skupine.

slovakia

left justify in out

Angličania prehrávali v 12. min už 0:2, dokázali však vstať z popola a po góloch Davida Silvu, Aleksandra Kolarova a Jamesa Milnera viedli polhodinu pred koncom. Štvrtý gól by im zaručil lepšiu vzájomnú bilanciu, keďže Bayern vyhral v prvom zápase v Manchestri 3:1.

Pellegrini si zrejme myslel, že jeho tím potrebuje vyhrať 5:2 a nie 4:2, lebo dve minúty pred koncom stiahol útočníka Edina Džeka a namiesto neho poslal na trávnik stredopoliara Jacka Rodwella. "Myslel som na to, či dáme štvrtý gól. Preto som nechal Sergia Agüera rozcvičiť sa. Na druhej strane bolo riskantné pokračovať s Davidom Silvom. Nemohol by hrať viac ako 70 minút. Je veľmi dôležité skončiť na prvom mieste v skupine, ale nie až tak. Bolo náročné streliť dva góly a myslím si, že Silva by to nezvládol," cituje Pellegriniho portál Sky Sports.

Strelec víťazného gólu James Milner potvrdil, že on a jeho spoluhráči boli v domnienke, že na prvú pozíciu v tabuľke potrebujú ešte dvakrát skórovať. "Nevedeli sme, že výsledok 4:2 by nám stačil. Úprimne, mysleli sme si, že nám treba ešte o jeden gól navyše," uviedol Milner.

Druhé miesto pre "The Citizens" znamená, že v jarnom osemfinále môžu naraziť na Real Madrid, FC Barcelona, Paríž Saint-Germain či Atlético Madrid. Žreb sa uskutoční v pondelok 16. decembra. Podľa bývalého anglického obrancu Jamieho Carraghera pracujúceho pre Sky Sports je zahanbujúce, že City nevedeli, aký výsledok potrebujú na prvé miesto v skupine. "Tréner poskytol aj interview a stále neviem uveriť tomu, že nepozná pravidlá alebo nevie, čo treba jeho hráčom na splnenie určitých cieľov. Fakt, že išiel na tlačovú konferenciu a povedal to isté, jasne hovorí o tom, že nedošlo k omylu pri preklade. Jeho angličtina je na dobrej úrovni. Ak v osemfinále Manchester dostane Real Madrid alebo Barcelonu, ľudia sa k tomu budú spätne vracať," vyhlásil Carragher.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies