LM: Citizens sa chcú v odvete pokúsiť o zázrak, Pellegriniho trápi koncovka

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 07:57 • 2 min
LM: Citizens sa chcú v odvete pokúsiť o zázrak, Pellegriniho trápi koncovka

BRATISLAVA - Futbalisti Manchestru City sa chcú v stredajšej osemfinálovej odvete Ligy majstrov 2014/2015 na pôde FC Barcelona pokúsiť o zázrak. Doma prehrali 1:2, keď nedokázali ustrážiť uruguajského kanoniera Luiza Suareza, ktorý je pre anglického reprezentačného brankára Joea Harta nočnou morou.

slovakia

left justify in out

Dvakrát ho prekonal aj vlani v dueli základnej skupiny na MS v brazílskom Sao Paule. Zverenci trénera Manuela Pellegriniho sa v posledných zápasoch trápia v koncovke. V generálke na Barcelonu prehrali Citizens v Premier League na pôde Burnley 0:1 a na lídra tabuľky londýnsku Chelsea strácajú už šesť bodov. "Našim problémom je, že nevyhrávame zápasy, ktoré by sa podľa papierových predpokladov mali skončiť v náš prospech. Nedokážeme uspieť proti tímom, ktoré sme zvyčajne zdolávali, pretože sme prestali strieľať góly. Som presvedčený, že moji hráči dávajú do toho všetko. Verím, že je iba otázkou času, kedy opäť začneme podávať kvalitné výkony," citovala agentúra Reuters slová čílskeho kouča.

 

Podľa španielskeho krídelníka Davida Silvu sa Manchester musí vyvarovať chýb z prvého zápasu. "Ak nadviažeme na výkon z druhého polčasu, neurobíme hlúpe chyby a budeme mať na našej strane potrebný kus šťastia, môžeme vyradiť Barcelonu. Španielsky tím je favoritom, má lepšiu východiskovú pozíciu a hrá doma, no pred nami je ešte jeden zápas. Mnohí sa ma pýtajú, či je možné zastaviť Lionela Messiho. Myslím si, že áno, keď eliminujete futbalistov akú sú Xavi či Andres Iniesta, ktorí tvoria hru. Messi je schopný sám rozhodnúť, ale ak nemá dostatočnú podporu, je to pre neho ťažšie," povedal Silva pre ESPN.

 

Barcelona sa úspešným výsledkom v zápase s anglickým šampiónom môže dobre naladiť pred nedeľňajším prestížnym El Clasico proti Realu Madrid. V Primera División vyhrala v sobotu na pôde Eibaru 2:0 vďaka dvom gólom Messiho a pred "bielym baletom" má na čele tabuľky náskok jedného bodu. "Podali sme veľmi dobrý výkon proti tímu, ktorý nám narobil veľké problémy. Je skvelé, že do zápasu s Realom pôjdeme ako lídri. Hráči sa postupne dostali do top formy a verím, že ju potvrdia aj v odvete s Manchestrom City. Musíme sa teraz plne koncentrovať na tento zápas, pretože v hre je veľa, pôjde o postup do štvrťfinále. Až potom začneme myslieť na Real," zdôraznil kouč Barcy Luis Enrique.

 

V druhom zápase privíta Borussia Dortmund talianskeho majstra Juventus Turín. Vestfálsky tím prehral v metropole Piemontu 1:2, no gól strelený na ihrisku súpera môže mať v konečnom účtovaní cenu zlata. Zverenci trénera Jürgena Kloppa sa v bundeslige dostali zo zostupových vôd a stúpajúcu formu chcú potvrdiť aj v repríze finále Ligy majstrov z roku 1997. "V posledných dvoch ligových zápasoch sme síce uhrali iba bezgólové remízy, no nepovažujem to za nejaký krok späť. Dúfam, že naši elitní ofenzívni hráči Pierre-Emerick Aubameyang a Marco Reus opäť začnú dávať góly. Bolo by skvelé, keby sa dokázali presadiť už proti Juventusu. V našich silách je postúpiť do štvrťfinále, ja mojim chlapcom verím," nechal sa počuť Klopp. Dortmund vyhral 11 z posledných 14 domácich duelov v LM, s Juventusom však v európskych klubových súťažiach na vlastnom štadióne trikrát prehral.

 

"Stará dáma" neohrozene kraľuje v Serii A, v sobotu triumfovala na horúcej pôde v Palerme vďaka gólu striedajúceho Alvara Moratu a pred AS Rím má už 14-bodový náskok. "V Sicílii to nikdy nie je jednoduché, no odohrali sme veľmi dobrý zápas. Nie je nič lepšie, ako získať tri body pred dôležitou odvetou v Dortmunde, dodalo nám to veľa sebavedomia. Proti Palermu som mohol vsietiť aj viac gólov, no verím, že nejaký som si nechal v talóne na súboj s Borussiou. Liga majstrov je niečo úplne iné ako domáca súťaž, do každého stretnutia však ideme s cieľom zvíťaziť," poznamenal Morata. Juventusu bude chýbať tvorca hry Andrea Pirlo, ktorý si v prvom polčase úvodného osemfinálového zápasu natiahol lýtkový sval na ľavej nohe a tréner Massimiliano Allegri ho musel vystriedať.

 

odvety osemfinále LM 2014/2015, streda 18. marca (20.45 h SEČ):

FC Barcelona - Manchester City /rozhoduje: Gianluca Rocchi (Tal.)/

/prvý zápas: 2:1/

Borussia Dortmund - Juventus Turín /rozhoduje: Milorad Mažič (Srb.)/

/prvý zápas: 1:2/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona