LM:Chelsea ustrážila Drogbu, po remíze pozval Mourinho Manciniho na večeru

NETKY.SK • 27 Február 2014, 09:04 • 2 min
LM:Chelsea ustrážila Drogbu, po remíze pozval Mourinho Manciniho na večeru

ISTANBUL - Futbalisti Chelsea Londýn v prvom osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 uhrali na štadióne Galatasaray Istanbul nádejnú remízu 1:1 do odvety 18. marca na Stamford Bridge. Bez väčších problémov ustrážili bývalého spoluhráča Didiera Drogbu, ktorý práve pre "The Blues" v roku 2012 vystrieľal triumf v LM, ale vedenie stratili v druhom polčase zo štandardnej situácie, po ktorej sa presadil kamerunský stopér Aurelien Chedjou.

slovakia

left justify in out

Stretnutie bolo aj trénerským duelom domáceho odborníka Roberta Manciniho z Talianska, resp. Portugalčana Joseho Mourinha. Bývalý kouč Manchestru City Mancini dobre pozná anglický futbal a preto sa očakávalo, akú taktiku na Chelsea vytiahne. Pikantným na súboji koučov bol aj fakt, že práve Manciniho nahradil v roku 2008 v Interi Miláno Mourinho, ktorý potom klub priviedol k triumfe v LM v 2010. Búrlivé publikum v Istanbule schladil už v 9. minúte gól španielskeho útočníka Fernanda Torresa, po zlepšenom výkone v druhom dejstve ale nadšene bojujúci domáci vyrovnali a brankár hostí Petr Čech spoluhráčov viackrát podržal dobrým zákrokom a uchránil ich od prehry.
      

"Napokon je to dobrý výsledok. Na začiatku sme urobili tri či štyri chyby, ale v druhom polčase sme už hrali veľmi dobre. V prvom dejstve sme boli hlboko zatiahnutí, hrali sme s prílišným rešpektom, ale potom som bol veľmi spokojný s druhým polčasom. Dostali sme gól z protiútoku, no v ďalšom priebehu sme mohli okrem vyrovnávajúceho pridať aj ďalší gól. Moji hráči sa snažili odovzdať to najlepšie, ale občas sa nevyhli chybám," hodnotil po zápase Mancini a dodal: "Hajroviča som stiahol dole, hoci nehral zlý zápas, lebo nás tam často prečíslovali. Neľutujem ani, že som Kayu nenasadil od začiatku. Po výkone v druhom polčase sme nabrali sebavedomie. V odvete v Anglicku očakávam tuhý boj a veľmi ťažký zápas. Ale moji hráči už ukázali, čoho sú schopní. Premier League je jedna z najlepších súťaží na svete a Chelsea je jedno z najlepších mužstiev na svete, ale my máme teraz lepšie šance ako pred týmto zápasom, už sa blížia ku číslu 40. Naši fanúšikovia boli fantastickí. Vyhrávame zápasy vďaka ich podpore a len ťažko sa opisuje ich nadšenie." Tréner domácich pridal pre médiá aj "pikošku", že ho Mourinho po zápase pozval na večeru.
      

Tréner lídra anglickej ligy v hodnotení konštatoval, že výsledok 1:1 je lepší ako 0:0. "Toto je Turecko, Istanbul, Galatasaray. Turecký futbal je veľmi emotívny a my sme hrali proti veľkému klubu, ktorý má veľkých hráčov. Prvý polčas bol náš, mali sme šance rozhodnúť zápas, ale v protiútokoch nám chýbala finálna fáza. Mali sme šance streliť druhý gól, ktorý by duel definitívne rozhodol. V druhom polčase nás tlačili. Majú silných útočníkov a tých podporovala aj ich defenzíva. Stále sme na tom boli dobre, no inkasovali sme po rohovom kope. To by sa mojim hráčom stávať nemalo, nie som z toho šťastný, ale sťažovať sa nebudem. Výsledok nie je úplne fantastický, ale je lepší ako 0:0. Galatasary je skúsené mužstvo, budeme to mať s ním ešte istotne ťažké. Ak nám na Stamford Bridge vytvoria naši fanúšikovia aspoň 10 percent takej atmosféry, ako dnes fanúšikovia pre Galatasaray, budem šťastný."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies