LM: Chelsea po remíze v Paríži v lepšej pozícii pred odvetou

NETKY.SK • 18 Február 2015, 11:09 • 2 min
LM: Chelsea po remíze v Paríži v lepšej pozícii pred odvetou

PARÍŽ - V utorkovom prvom stretnutí osemfinále Ligy majstrov remizovali futbalisti domáceho tímu Paríž St. Germain s hráčmi anglického klubu FC Chelsea 1:1. Zverenci trénera Josého Mourinha majú pred odvetou, ktorá sa uskutoční v stredu 11. marca v Londýne, lepšiu východiskovú pozíciu na postup vďaka gólu strelenému na ihrisku súpera.

slovakia

left justify in out

Všetko podstatné z hľadiska konečného skóre zariadila defenzíva "The Blues" vrátane brankára Thibaulta Courtoisa. Skóre zápasu v Parku princov otvoril v 36. min hosťujúci srbský obranca Branislav Ivanovič. Tomu pripravili gólovú príležitosť centrujúci John Terry a ďalší stopér Gary Cahill, ktorý loptu "pätičkou" nasmeroval práve na hlavu Ivanoviča. Napokon išlo o jedinú strelu Chelsea do priestoru troch žrdí v celom priebehu stretnutia. Domáci zakončovateľ Edinson Cavani v 54. min rovnako hlavičkou vyrovnal a na skóre 1:1 sa potom už nič nezmenilo predovšetkým vďaka viacerým výborným intervenciám gólmana Chelsea Courtoisa. Belgický dlháň sa vyznamenal najmä pri šanciach Cavaniho a Ibrahimoviča, pri gólovej strele Lavezziho zabránil lopte v ceste do siete Gary Cahill.


Tréner Parížanov Laurent Blanc si myslí, že ak chce jeho družina pomýšľať na postup, musí v odvete určovať tempo hry. "V druhom zápase musíme diktovať hru, brániť inteligentne a so záujmom," vyhlásil Blanc v pozápasovom rozhovore pre televíznu stanicu Canal Plus. Majster sveta z roku 1998 zaradil do stredu záložnej formácie letnú posilu z tábora utorňajšieho súpera Davida Luiza a tento ťah mu vyšiel. "David Luiz hral veľmi koncentrovane, rovnako ako celé mužstvo dnes večer," doplnil Blanc.


Jeho portugalský náprotivok bol s výsledkom spokojný a dodal, že jeho tím by si nezaslúžil prehrať. "Prvý polčas bol v našej réžii. PSG nám umožnil držať loptu a málokedy na nás vyvinul tlak. Druhý polčas už bol iný. Myslím si, že výsledok 1:1 je reálnym odrazom toho, čo sa udialo na trávniku, hoci musím priznať, že nás viackrát podržal brankár," citoval slová 52-ročného rodáka zo Setúbalu portál goal.com.


V prípade PSG a Chelsea ide o reprízu vlaňajšieho štvrťfinále LM. V úvodnom dueli vtedy triumfovali Parížania 3:1, v odvete dokázali Londýnčania odpovedať víťazstvom 2:0 a postúpili medzi najlepšie štyri tímy vďaka gólu dosiahnutému na ihrisku súpera. Obidva kluby na seba narazili aj v skupinovej fáze LM v sezóne 2004/2005, Chelsea vtedy v Paríži zvíťazila 3:0, na Stamford Bridge sa zrodila bezgólová remíza.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies