LM: Chelsea napriek prehre v Bazileji do osemfinále, Mourinho o únave

NETKY.SK • 27 November 2013, 08:27 • 2 min
LM: Chelsea napriek prehre v Bazileji do osemfinále, Mourinho o únave

BAZILEJ - Futbalisti švajčiarskeho FC Bazilej to na anglické tímy v Lige majstrov vedia.

slovakia

left justify in out

Pred dvomi rokmi postúpili do osemfinále na úkor Manchestru United a v tohtosezónnej edícii prestížnej súťaže dvakrát obrali o body londýnsku Chelsea. Po šokujúcom víťazstve na Stamford Bridge uspeli aj v utorok v St. Jacobs Parku vďaka gólu Egypťana Mohameda Salaha z 87. minúty. Hostia napriek prehre 0:1 postúpili do osemfinále, do karát im totiž zahrala bezgólová remíza medzi Steauou Bukurešť a Schalke 04.

Tréner Chelsea Jose Mourinho po zápase vyhlásil, že jeho hráči boli unavení. "Už od úvodných minút som na mojich hráčoch badal stopy únavy. V obrane sme produkovali veľa chýb, strácali sme lopty v strede poľa a kazili veľa prihrávok. Každá druhá prihrávka nenašla adresáta. Neskoro sme reagovali na vzniknuté situácie, čo sa naplno prejavilo v závere zápasu, keď sme zaspali pri bránení Salaha. Bol to úplne smiešny gól, to však nemení nič na tom, že Bazilej vyhral zaslúžene. Klobúk dolu pred jeho výkonom," povedal pre akreditované médiá portugalský kouč.

Chelsea dlho držal nad vodou brankár Petr Čech, ktorý v prvom polčase predviedol aj jeden "hokejový" zákrok. Bazilej sa však napokon dočkal zaslúženej gólovej odmeny, vďaka ktorej je stále v hre o osemfinále. V poslednom zápase však Švajčiari nesmú prehrať na pôde priameho rivala v boji o postup Schalke 04. "Od úvodného hvizdu som na mojich hráčoch videl, že majú chuť popasovať sa o víťazstvo. Odohrali sme fantastický zápas, vypracovali sme si množstvo vyložených šancí. Vyhrať proti tímu, ktorého trénerom je Jose Mourinho, je vždy veľmi výnimočné," tešil sa kouč Bazileja Murat Yakin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona