LM: Cavani zahadzoval šance, PSG napokon remizoval s Arsenalom

NETKY.SK • 14 September 2016, 10:38 • 2 min
LM: Cavani zahadzoval šance, PSG napokon remizoval s Arsenalom

PARÍŽ - Očakávaný šláger utorňajšieho programu prvého hracieho kola futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 medzi Parížom St. Germain a Arsenalom Londýn priniesol napokon remízu 1:1.

slovakia

left justify in out

Skóre zaujímavého merania síl v Parku princov otvoril už v 42. sekunde presnou hlavičkou Edinson Cavani. Uruguajčan hýril aktivitou a keby v neskoršom priebehu stretnutia premenil aspoň jednu zo svojich štyroch tutoviek, nemusel Parížanov mrzieť presný zásah Arsenalu na konci 77. min, keď sa tvrdou strelou presadil Čiľan Alexis Sánchez. Hosťujúci "kanonieri" do gólového okamihu ani raz netrafili do priestoru troch žrdí. V nadstavenom čase sa ešte trochu preriedila hracia plocha, za nešportové správanie putovali predčasne pod sprchy Marco Verratti aj Olivier Giroud. Mimochodom, druhému menovanému sa stalo druhý rok po sebe, že v rámci skupinovej fázy LM nedohral duel úvodného hracieho kola. Vlani sa porúčal po červenej karte na trávniku Dinama Záhreb (1:2). "Neviem, či rozhodca naozaj videl, čo sa stalo. Prekvapilo ma Verrattiho správanie, červená karta je frustrujúca," skonštatoval 29-ročný Giroud.

 

"Nedosiahli sme najlepší výsledok, ale som spokojný s tým, ako sme hrali. Mužstvo hralo tak, ako som si predstavoval. Mali sme sedem čistých šancí, góly skôr či neskôr prídu. Keď budeme podávať také výkony ako dnes, úspech sa dostaví. Ukázali sme kompaktnosť a to je dobré," povedal parížsky tréner Unai Emery pre beIN Sports. Štyridsaťštyriročného Baska sa novinári po stretnutí opýtali aj na koncovku Cavaniho, ktorý nevyužil viacero príležitostí na skórovanie. "Mám voči nemu plnú dôveru. Najdôležitejšie je to, že sa vie do šance dostať," doplnil niekdajší kouč FC Sevilla či Spartaka Moskva.

 

"Najradšej by sme mali tri body. Nie je to pre nás dobrý výsledok, zaslúžili sme si vyhrať. Mali sme viac šancí, no musíme zostať optimisticky naladení. Góly určite prídu," vyhlásil stredopoliar PSG Blaise Matuidi.

 

Londýnsky klub aj pri svojej druhej návšteve Paríža uhral proti tímu St. Germain rovnaký výsledok. V semifinále Pohára víťazov pohárov 1993/1994 tiež remizoval pod Eiffelovkou 1:1, doma zavŕšil postup triumfom 1:0 a v následnom finále proti talianskej Parme napokon vybojoval svoju doteraz jedinú významnú trofej na európskej pohárovej scéne.

 

Londýnčania neprehrali ani v 13. dueli v pohárovej Európe na francúzskej pôde (aktuálna bilancia 8 víťazstiev a 5 remíz, pozn.). Cavaniho presný zásah v úvodnej minúte bol však najrýchlejším gólom, ktorý Arsenal inkasoval na európskej pohárovej scéne. "Myslím si, že bod je dobrý, ale prišli sme do Paríža s cieľom získať všetky tri. Keď však začneme takto, je potom ťažké hrať. Musíme byť silní a sústredení od prvej do poslednej sekundy. Alexis Sánchez hral veľmi dobre, často sme sa ho snažili na ihrisku hľadať. Myslím si, že fanúšikovia dnes videli zaujímavé predstavenie, obe mužstvá sa snažili hrať pekný futbal," vyhlásil podľa BBC Sport francúzsky stopér Arsenalu Laurent Koscielny.

 

"Chceli sme začať vo vysokom nasadení, ale po chvíľke sme prehrávali 0:1 a prakticky 20 minút nás súper nepustil k ničomu. Hráči St. Germain začali lepšie, no my sme boli odolnejší. Druhý polčas bol z našej strany lepší, vysunuli sme sa trochu vyššie a začali nám vychádzať protiútoky. Čo sa týka vylúčenia na našej strane, Giroud mi prisahal, že neurobil vôbec nič a ja mu verím. Musím sa na to znova pozrieť," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) kormidelník Arsenalu Arséne Wenger.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona