LM: Borussia vyhrala skupinu smrti, Klopp. Boli to obrovské nervy!

NETKY.SK • 12 December 2013, 08:59 • 2 min
LM: Borussia vyhrala skupinu smrti, Klopp. Boli to obrovské nervy!

MARSEILLE - Futbalisti Borussie Dortmund sa stali víťazmi F-skupiny Ligy majstrov 2013/2014, keď v stredu dokázali vyhrať v Marseille nad Olympique 2:1. O postupe minulosezónneho zdolaného finalistu rozhodol gól obrancu Kevina Großkreutza v 87. minúte.

slovakia

left justify in out

"Žlto-čierni" s 12 bodmi vyhrali "skupinu smrti", na druhé miesto odsunuli londýnsky Arsenal a na tretie SSC Neapol, pričom všetky tri mužstvá mali rovnaký počet bodov. O postupujúcich tak museli rozhodnúť vzájomné zápasy, v ktorých mal najhoršiu bilanciu práve tím slovenského stredopoliara Mareka Hamšíka. Marseille obsadil v skupine bez bodu posledné miesto, zástupca Serie A si na jar "aspoň" zahrá v 16-finále Európskej ligy UEFA.

Hostí dostal už v 4. minúte do vedenia poľský kanonier Robert Lewandowski, domáci ale vyrovnali o desať minút vďaka Souleymanovi Diawarovi. Ešte v prvom polčase však francúzsky tím prišiel o vylúčeného Dimitriho Payeta a hostia presilovku napokon dokázali v závere využiť.

Dortmund po novembrovej domácej prehre s Arsenalom 0:1 dobre vedel, že musí vyhrať posledné dva zápasy doma s SSC a v Marseille a situáciu zvládol bravúrne. "Boli to obrovské nervy, pocity sú teraz fantastické. Každých 30 sekúnd sme boli v ich šestnástke, ale nejako sa nám nedarilo dostať loptu do siete," citovala agentúra Reuters trénera Nemcov Jürgena Kloppa, ktorý sa musel vyrovnať s absenciami Svena Bendera, Ilkaya Gündogana, Nevena Subotiča, Matsa Hummelsa či Marcela Schmelzera. "Boli veľmi kompaktní, ale aj tak sme mali vyhrať 5:0. Urobili sme si to tak oveľa ťažšie. Ale nevadí, už na tom nezáleží. Postúpili sme a je to pre nás veľký deň," vyjadril sa kapitán hostí Sebastian Kehl. Hrdina postupového okamihu Großkreutz bol pochopiteľne tiež nadšený: "Je to skvelý pocit skórovať a streliť takto dôležitý gól. Zaslúžili sme si to, je to senzačné."

Marseille sa stal vôbec prvým francúzskym mužstvom v skupinovej fáze, ktorý nezískal ani bod.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona