LM: Boj o lukratívne skupiny graduje zápasmi play off, v hre aj Slováci

NETKY.SK • 15 August 2016, 11:42 • 2 min
LM: Boj o lukratívne skupiny graduje zápasmi play off, v hre aj Slováci

BRATISLAVA - V utorok a v stredu sa prvými zápasmi play off rozbehnú záverečné kvalifikačné boje o postup do vytúženej skupiny Ligy majstrov 2016/2017.

slovakia

left justify in out

O slávu a milióny eur zabojujú aj slovenskí reprezentanti, český majster Viktoria Plzeň so slovenským trénerom Romanom Pivarníkom a početnou enklávou Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Jakub Hromada, Michal Ďuriš a Marek Bakoš nastúpi v stredu na pôde nepríjemného bulharského šampióna Ludogorec Razgrad.

 

V tejto fáze súťaže už do hry vstúpia aj kontinentálne veľkokluby. V utorok v nemajstrovskej vetve hostí rumunská Steaua Bukurešť Manchester City. Jeho španielsky tréner Pep Guardiola zvládol víkendový debut v Premier League, keď Citizens zdolali Sunderland 2:1. Teraz pôjde opäť do jeho obľúbenej súťaže, v ktorej dvakrát priviedol k triumfu FC Barcelona a trikrát za sebou do semifinále aj Bayern Mníchov. Ak by Rumuni Španiela a anglický klub zastavili, bolo by to obrovské prekvapenie. Manchester City je semifinalistom LM z uplynulej sezóny a práve Guardiola dostal za úlohu opäť čo najúspešnejšie účinkovať medzi smotánkou starého kontinentu. Nástupca Čiľana Manuela Pellegriniho po domácej výhre nad AFC skonštatoval: "Ešte sa musím učiť. Videl som v mužstve dobré veci a z toho musíme čerpať." V Anglicku je témou aj vynechanie brankára Joea Harta, stredopoliara Yayu Tourého a obrancu Eliaquima Mangalu zo zostavy na sobotňajší zápas. "Hart môže v ďalších zápasoch nastúpiť a aj ďalší hráči. Sústredil som sa len na zápas so Sunderlandom. Od nedele rána sa už sústredím na duel so Steauou a rozhodnem, čo bude pre mužstvo najlepšie," dodal Guardiola.

 

V utorok dánsky majster FC Kodaň so stredopoliarom Jánom Gregušom doma hostí cyperský APOEL Nikózia. V hre bude aj slovenský asistent hlavného rozhodcu Roman Slyško, ktorý bude v Kodani na čiare pomáhať českému arbitrovi Pavlovi Královcovi. Štvornásobný európsky šampión Ajax Amsterdam začne doma proti silnému ruskému Rostovu, debutantovi v LM. Na ihrisku švajčiarskeho Young Boys Bern sa predstaví v utorok aj bundesligová Borussia Mönchengladbach. V jej kádri pre LM figuruje aj slovenský mládežnícky reprezentant László Bénes, ktorý do nej v lete prestúpil z MŠK Žilina.

 

V stredu bude v nemajstrovskej vetve pútať pozornosť súboj dvojnásobného bývalého šampióna súťaže FC Porto, ktoré privíta AS Rím. V majstrovskej vetve ďalší bývalý víťaz Celtic Glasgow doma privíta izraelský Hapoel Beer Sheva. Po žrebe play off zavládla radosť v tábore poľského majstra Legie Varšava, ktorému osud priradil írsky Dundalk. Ten sa pokúsi stať sa prvým írskym klubom v skupine LM, ale je outsiderom. Poliaci v 3. predkole vyradili slovenského šampióna AS Trenčín. Zverenci trénera Martina Ševelu v prvom zápase v Žiline prehrali 0:1, v odvete vo Varšave ale gól nestrelili a vypadli po bezgólovej remíze.

 

Odvety play off sa budú hrať 23., resp. 24. augusta. Tento ročník je už 62. v elitnej európskej súťaži, resp. 25. odkedy UEFA zaviedla Ligu majstrov. Finále sa bude hrať v Cardiffe na Millenium Stadium v sobotu 3. júna 2017.

 

1. zápasy play off LM 2016/2017, všetky výkopy 20.45 SELČ:

 

utorok 16. augusta:

majstrovská vetva:

FC Kodaň - APOEL Nikózia /rozhodujú: Pavel Královec (ČR) - Roman SLYŠKO (SR)/

Dinamo Záhreb - RB Salzburg /Tasos Sidiropoulos (Gr.)/

nemajstrovská vetva:

Ajax Amsterdam - FK Rostov /William Collum (Škót.)/

Steaua Bukurešť - Manchester City /Daniele Orsato (Tal.)/

Young Boys Bern - Borussia Mönchengladbach /Nicola Rizzoli (Tal.)

 

streda 17. augusta:

majstrovská vetva:

Ludogorec Razgrad - Viktoria Plzeň

Celtic Glasgow - Hapoel Beer Sheva

FC Dundalk - Legia Varšava

nemajstrovská vetva:

FC Porto - AS Rím

FC Villarreal - AS Monaco

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies