LM: Bero odohral posledný zápas za AS, teší sa do Turecka i na Ďuricu

NETKY.SK • 4 August 2016, 10:02 • 2 min
LM: Bero odohral posledný zápas za AS, teší sa do Turecka i na Ďuricu

BRATISLAVA - V klube začínal ako malý chlapec, v kariére bude pokračovať v Turecku. Stredajšia odveta 3. predkola Ligy majstrov 2016/2017 na ihrisku Legie Varšava bola pre Matúša Bera posledným zápasom v drese AS Trenčín.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný stredopoliar spojil svoju ďalšiu budúcnosť s Trabzonsporom, kam odcestuje koncom týždňa.

Berovi nevyšla rozlúčka s materským klubom podľa predstáv. Trenčania v boji o play off LM nestačili na 12-násobného poľského šampióna a so súťažou sa rozlúčili. Sklamanie z vypadnutia bolo veľké, ale podľa člena širšieho kádra slovenskej reprezentácie je AS na dobrej ceste. "V oboch zápasoch proti Legii sme ukázali svoju kvalitu a ukázali sme si, že proti každému súperovi sa dá hrať náš ofenzívny futbal. Naša filozofia je jasne daná a aj vo Varšave sme potvrdili, že je správna. Škoda, že nám to nevyšlo. Boli tam šance, keby sme ich premenili, tak tie zápasy vyzerajú inak," hodnotil pre TASR Bero.

 

Po skončení zápasu na varšavskom Štadióne poľskej armády si poplakal a rozlúčil sa so spoluhráčmi. "V Trenčíne som začínal ako malý chlapec a opustiť klub po 16 rokoch bolo veľmi ťažké. Priznám sa, že po záverečnom hvizde som si poplakal. Chalanom v šatni som poďakoval a povedal im, že som na nich hrdý. Pretože čo sme spolu dokázali - dvojnásobné double - je skvelé a nikdy na to nezabudnem."

 

Do krajiny polmesiaca odcestuje koncom týždňa, nové pôsobisko berie ako veľkú výzvu. "Už zajtra letím do Istanbulu na lekárske testy a v piatok okolo obeda by som mal mať všetko vybavené. Trabzonspor je jeden z najväčších tureckých klubov, bol sedemkrát majstrom. Veľmi sa na to teším, je to pre mňa nová výzva. Skladá sa tam mladé družstvo, ktoré má veľký potenciál, sám to sledujem. Už sa neviem dočkať a myslím, že aj oni sa na mňa tešia," pokračoval.

 

Turecko prežíva turbulentné obdobie, pred niekoľkými týždňami sa v krajine udial pokus o politický prevrat. "V dnešnej dobre človek už ťažko nájde pokojné miesto. Tí, čo tam boli, mi hovorili, že negatívna atmosféra tam nebola cítiť. Samozrejme, aj podľa toho som sa rozhodoval, pretože tam pôjdem s priateľkou. Jej bezpečnosť a moja bezpečnosť je na prvom mieste," vravel Bero.

 

V Trabzonspore nebude jediným Slovákom. Koncom júla klub oznámil angažovanie skúseného stopéra Jána Ďuricu, 83-násobný reprezentant SR by mal byť jedným z lídrov mladého mužstva. "Teším sa, že tam budem mať Jána Ďuricu, ktorý mi môže pomôcť v každej jednej veci. Jano je skúsený chlap, ktorý mi v prípade potreby istotne podá pomocnú ruku," dodal pre TASR Bero.

 

Nová sezóna tureckej Süper Lig sa začína 21. augusta, Trabzonspor v 1. kole privíta na domácom trávniku Kasimpasu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies