LM: Benfica si trúfa na Bayern, španielska bitka v Madride

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 08:28 • 2 min
LM: Benfica si trúfa na Bayern, španielska bitka v Madride

LISABON/MADRID - Futbalová Liga majstrov ponúkne v stredu ďalšie dva odvetné zápasy štvrťfinále. Benfica Lisabon sa bude snažiť o zmazanie manka z prvého duelu na pôde Bayernu Mníchov. V súbežne hranom španielskom súboji privíta Atlético Madrid obhajcu trofeje FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Zástupca nemeckej I. bundesligy triumfoval v minulotýždňovom prvom dueli v Allianz Arene najtesnejším rozdielom 1:0. Rozhodujúci presný zásah zariadila už v 2. min dvojica legionárov - Španiel Juan Bernat a zakončujúci Čiľan Arturo Vidal.


"Zápas s Benficou bude ako vojna. Portugalský protivník bude vysoko motivovaný. Bude sa snažiť využiť výhodu domáceho prostredia. Nepochybujem o tom, že to bude skvelé predstavenie," skonštatoval podľa portálu soccerway.com 23-ročný Bernat. Odchovanec Valencie dúfa, že Bavori dokážu v Lisabone aspoň raz skórovať. "Nemôžme očakávať, že naši útočníci budú strieľať v každom zápase tri alebo štyri góly, ale ak by sa nám podarilo dosiahnuť znova aspoň jeden, súperovi by to riadne skomplikovalo situáciu," doplnil sedemnásobný španielsky reprezentant.

"V odvete musíme byť precíznejší. Niekoľko našich ostatných duelov nesprevádzala sviežosť, bolo z nás cítiť, že máme nejaké problémy. V prvom stretnutí v Mníchove sme na polovici súpera nevyvíjali dostatočný tlak. Boli sme nedbalí a robili sme zlé rozhodnutia. Musíme sa zlepšiť a pracovať na našej výkonnosti," povedal kapitán mníchovského klubu Philipp Lahm.

Bayern sa usiluje o dosiahnutie piateho semifinále v sérii, Benfica čaká na účasť medzi najlepším európskym kvartetom od roku 1990. Mníchovčanom patrí v rámci domácej ligovej súťaže líderská pozícia, ktorú cez víkend potvrdili triumfom 3:1 v Stuttgarte. Benfica je zas blízko majstrovského titulu v portugalskej lige, naposledy uspela v Coimbre 2:1.

"Očakávame ďalšiu skvelú európsku noc na Estádio da Luz. Naši fanúšikovia určite preukáže všetko svoje nadšenie. Semifinále je snom celého nášho tímu. Sme k nemu blízko. Vieme, že to bude ťažké, ale dáme do toho všetko. Budeme bojovať od prvej do poslednej minúty, aby sme dosiahli náš cieľ. Benfica bola vždy známa dobrou prácou s mládežou. Momentálne sa v našom tíme nachádzajú Renato Sanches, Nélson Semedo, Goncalo Guedes a ďalší. Súčasné mužstvo je zložené nielen zo skúsených hráčov, ale aj týchto nebojácnych mladíkov," vyhlásil pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) stredopoliar "lisabonských orlov" Pizzi.

"Benfica má veľký potenciál. Dennodenne tvrdo pracujeme, aby sme dosiahli úspech v portugalskej lige aj v pohárovej Európe. Nečaká nás nič ľahké, ale budeme pokračovať v tom, čo sme robili doteraz," nadviazal brazílsky ofenzívny hráč Talisca.

Niekdajší hráč aj kouč Bayernu Jürgen Klinsmann očakáva mimoriadne náročnú odvetu z pohľadu bavorského tímu. "Bude to sakramentsky náročné, ale Bayern to musí zvládnuť," vyhlásil súčasný kormidelník národného výberu USA.

FC Barcelona má pred odvetou na pôde Atlética Madrid náskok 2:1 z minulotýždňového prvého vzájomného merania síl. Kým "Los Colchoneros" sa na stredajší duel naladili v sobotu v La Lige triumfom 3:1 na trávniku Espanyolu Barcelona, "Blaugranas" prehrali v San Sebastiáne, kde nezvíťazili od roku 2007.

Kapitán katalánskeho tímu Andrés Iniesta sa vyjadril v rovnakom duchu ako po prehratom El Clásicu s Realom Madrid (1:2): nezdar vraj nebude mať na zverencov Luisa Enriqueho žiadny vplyv. "Musíme sa poučiť zo zápasu v San Sebastiáne. Prehra nás v odvete na Štadióne Vicenteho Calderóna nepoznačí," povedal Iniesta podľa oficiálnej stránky barcelonského klubu. "Sústredíme sa na stredajší duel. V stávke je najdôležitejšia z troch trofejí, budeme bojovať," doplnil obranca Gerard Piqué.

"Musíme ísť krok za krokom. To je jediný spôsob, ako sa posúvať vpred. V stredu hráme veľmi dôležitý duel. Uvidíme, čo sa v ňom napokon stane," vyhlásil 20-ročný francúzsky stopér Atlética Lucas Hernández, ktorý v prvom stretnutí na Camp Nou podal kvalitný výkon a spoľahlivou hrou prekvapil mnohých futbalových priaznivcov.

 

Mimochodom, v minulosti hájil farby "Rojiblancos" aj jeho otec Jean-Francois (2000 - 2001). Hrával na rovnakom poste ako syn - v strede obrany.

Úvodný zápas po červenej karte nedohral útočník Atlética Fernando Torres. "El Niňo" sa teda nepredstaví v odvete. Kormidelník Madridčanov Diego Simeone však verí, že klubového odchovanca zastúpia iní hráči, ktorí dostanú príležitosť.

"Na zápas s Barcelonou budeme určite dobre pripravení. Namiesto Torresa nastúpi iný spoluhráč, som si istý, že to urobí s veľkým odhodlaním a herným nadšením," vyhlásil podľa portálu football-espana.net 45-ročný Argentínčan Simeone.


Súperi sa v rovnakej fáze LM stretli aj v sezóne 2013/2014. Úspešnejšie bolo vtedy mužstvo zo Štadióna Vicenteho Calderóna, ktoré napokon dokráčalo až do finále (1:1 vonku, 1:0 doma).

Obe stredajšie stretnutia majú výkop o 20.45 h SELČ. Semifinálový žreb LM je na programe v piatok 15. apríla vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, v semifinále sa môžu stretnúť aj mužstvá z rovnakej krajiny.

Program stredajších odvetných stretnutí štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 (oba zápasy sa začnú o 20.45 h SELČ):

Benfica Lisabon (Portug.) - Bayern Mníchov (Nem.) - prvý zápas: 0:1, rozhoduje: Björn Kuipers (Hol.)
Atlético Madrid (Šp.) - FC Barcelona (Šp.) - prvý zápas: 1:2, rozhoduje: Nicola Rizzoli (Tal.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies