LM: "Béčko" bez postupujúceho, Hamšíka mrzí remíza s Dynamom

NETKY.SK • 24 November 2016, 08:57 • 2 min
LM: "Béčko" bez postupujúceho, Hamšíka mrzí remíza s Dynamom

NEAPOL/ISTANBUL - V základnej B-skupine futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 rozhodne o postupujúcich do jarného osemfinále až záverečné šieste hracie kolo. Miestenku vo vyraďovačke si po piatich dueloch doteraz nevybojovalo žiadne z kvarteta tímov Benfica Lisabon, SSC Neapol, Besiktas Istanbul a Dynamo Kyjev.

slovakia

left justify in out

V stredajších dueloch "béčka" sa zrodili dve remízy: turecký Besiktas v skvelom zápase remizoval doma s Benficou 3:3, hoci po prvom polčase prehrával o tri góly. Neapol sa s Dynamom Kyjev rozišiel po bezgólovej remíze.


Lídrami tabuľky sú osembodové tímy Benfica a Neapol, ktoré sa 6. decembra stretnú vo vzájomnom súboji v Lisabone. Hosťom bude stačiť na prienik ďalej aj remíza, keďže prvý vzájomný duel sa skončil víťazstvom "Partenopei" (4:2). Besiktas má o bod menej (7), posledné je Dynamo s dvomi bodmi.


"Proti Benfice to bude ako finále. Doma sme nad ňou vyhrali, ale v Lisabone to bude úplne iný zápas. Dáme do toho všetko, aby sme sa kvalifikovali," vyhlásil slovenský kapitán SSC Marek Hamšík pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA). Neskôr prostredníctvom svojho webu dodal: "Snažili sme sa, prišli aj strelecké pokusy, ale dnes večer to nebolo ono. Škoda zaváhania. Keby sme vyhrali, boli by sme bližšie k postupu do osemfinále. Stále sme v hre, všetko máme vo svojich rukách. V Lisabone musíme hrať lepšie ako v stredu večer proti Dynamu," skonštatoval 29-ročný Banskobystričan, ktorý proti Kyjevčanom absolvoval plnú minutáž.


"Mrzí ma, že sme nezvíťazili. Dôležité je však to, že sme stále prví v skupine. O všetkom rozhodne šiesty zápas, nášmu tímu verím," povedal neapolský brankár Pepe Reina. Tréner Dynama Sergij Rebrov po zápase zložil súperovi poklonu. "Toto je najvyššia úroveň futbalu. Hrali sme proti výbornému protivníkovi. Som presvedčený, že Neapol by mal byť v talianskej Serie A oveľa vyššie. Stavím sa s každým, že v ďalších ligových kolách sa dostanú na miesta, kam patria," povedal Rebrov pre oficiálnu stránku kyjevského klubu.


Súboj v istanbulskej Vodafone Arene priniesol strhujúce divadlo s divokou remízou 3:3. Hostia boli blízko postupovej definitívy, po 31 minútach viedli 3:0. Domáci to však "nezabalili" a v druhom polčase postupne zmazali trojgólové manko, vyrovnanie zariadil v 89. min kamerunský útočník Vincent Aboubakar. "Pocit, keď sme vyrovnali na 3:3, ani nedokážem vysvetliť. Bolo to neuveriteľné. Veril som dokonca, že by sme mohli streliť aj štvrtý gól. Možno keby sme ten tretí dali skôr, ťažko povedať. Sme však veľmi radi, že sme stále v hre o postup," vyhlásil útočník Besiktasu Cenk Tosun. "Odohrali sme perfektný prvý polčas. Začali sme úžasne a presne sme vedeli, čo máme robiť. Dobre sme začali aj po prestávke, mohli sme zaklincovať tento zápase, ale nepodarilo sa nám to. Toto je Liga majstrov a čím viac kyslíka súperovi poskytnete, tým viac rastie jeho výkon. Výsledok v nás zanecháva horkú príchuť, aj keď sme šesťdesiat minút hrali dobre," povedal podľa webu UEFA.com lisabonský kouč Rui Vitória.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona