LM: Bazilej so šancou na postup, Porto chcelo vyťažiť viac

NETKY.SK • 19 Február 2015, 09:24 • 2 min
LM: Bazilej so šancou na postup, Porto chcelo vyťažiť viac

BAZILEJ - V stredajšom prvom stretnutí osemfinále futbalovej Ligy majstrov medzi FC Bazilej a FC Porto sa na Štadióne svätého Jakuba zrodila remíza 1:1.

slovakia

left justify in out

Skóre nervózneho duelu, v ktorom hlavný arbiter Mark Clattenburg ukázal až deväťkrát žltú kartu, otvoril už v 11. min paraguajský útočník Derlis González, ktorý si nabehol na vysokú loptu a tiesnený dvoma hráčmi hostí po zemi nasmeroval loptu do siete. Mladý reprezentant juhoamerickej krajiny duel nedohral, už v 25. min ho pre zranenie nahradil Davide Callá. "Draci" vyrovnali v 79. min zásluhou premeneného pokutového kopu obrancu Danila. Pred odvetou na portugalskej pôde 10. marca sú bližšie k postupu hráči Porta, ktorým na prienik do najlepšej osmičky stačí neinkasovať.


"Myslím si, že sme hrali veľmi dobre. Napriek inkasovanému gólu sme boli schopní dobre zareagovať a kontrolovať stretnutie. Bolo to dôležité z hľadiska konečnej remízy. Bazilej je tím, ktorý bojuje a nikdy sa nevzdáva," vyhlásil 23-ročný strelec vyrovnávajúceho gólu Danilo Luiz da Silva, ktorý sa ocitol v hľadáčiku viacerých európskych veľkoklubov vrátane Realu Madrid a FC Barcelona.


Tréner domáceho mužstva Paulo Sousa odmietol po stretnutí kritizovať svojich hráčov napriek tomu, že hostia z Porta boli lepším mužstvom. Niekdajší hráč lisabonských klubov Benficy aj Sportingu si myslí, že jeho zverenci môžu v odvete zvíťaziť a postúpiť do štvrťfinále. "Druhý polčas som sledoval s radosťou, pretože v Bazileji máme takéto výzvy radi. Zbožňujeme ťažké zápasy a Porto nám takýto pripravilo. Je to mužstvo s veľkou kvalitou, hoci musím uznať, že do 26. min bol zápas vyrovnaný. Zaslúžili by sme si víťazstvo, ale na druhej strane aj súper mohol po vyrovnaní skórovať. Našťastie, remíza nám dáva stále reálnu šancu na postup. Do odvety je ešte dostatok času, niektorí hráči sa dovtedy určite dajú zdravotne dokopy. Verím, že v druhom zápase budeme lepší ako dnes," vyhlásil pre portál goal.com Paulo Sousa, ktorý v 2. predkole Európskej ligy 2012/2013 čelil so svojím vtedajším maďarským mužstvom FC Videotom slovenskému klubu ŠK Slovan Bratislava.


Postup medzi osem najlepších tímov by bol pre Bazilej, ktorý prenikol do vyraďovacej fázy z B-skupiny na úkor anglického FC Liverpool, historický úspech v Lige majstrov.
Kormidelník Porta Julen Lopetegui si myslí, že remíza 1:1 nie je spravodlivá a jeho mužstvo malo zvíťaziť. "V osemfinále LM sú všetky zápasy náročné. Čakali sme to. Súper skóroval zo svojej jedinej šance, my sme mali množstvo striel na bránku. Myslím si, že sme si zaslúžili priaznivejší výsledok ako remízu. Ukázali sme kvalitu a silného ducha proti mužstvu, ktoré bolo v domácom prostredí lepšie ako FC Liverpool či Real Madrid," vyhlásil účastník MS 1994 a od mája 2014 tréner Porta. Mimochodom, víťaz LM zo sezóny 2003/2004 FC Porto postúpil zo základnej H-skupiny bez prehry z prvého miesta so ziskom 14 bodov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies