LM: Bazilej krok od zopakovania vlaňajška, Valencia sa nevzdáva

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 11:13 • 2 min
LM: Bazilej krok od zopakovania vlaňajška, Valencia sa nevzdáva

BRATISLAVA - Najväčším prekvapením štvrtkových prvých zápasov štvrťfinále Európskej ligy 2013/2014 bolo víťazstvo švajčiarskeho majstra FC Bazilej nad španielskou Valenciou 3:0.

slovakia

left justify in out

Tím spod Álp je krok od postupu medzi najlepšie štyri kluby súťaže, kde bol už vlani. V odvete nesmie prehrať o viac ako tri góly.

 

Bazilej hral presvedčivo a už v prvom polčase strelil dva góly argentínsky stredopoliar Matías Emilio Delgado, tretí pridal v samom závere švajčiarsky záložník Valentin Stocker. Práve tento presný zásah môže byť kľúčovou poistkou postupu. Bazilejčanov nerozhodila ani netradičná atmosféra na štadióne, duel sa hral pred prázdnym hľadiskom, keďže klub dostal trest za výtržnosti fanúšikov počas osemfinále v Salzburgu. 

 

"Verili sme, že by sme mohli dosiahnuť podobné víťazstvo. Nie je to pre nás neuveriteľné. Zdolali sme už Chelsea, máme skúsenosti zo zápasov s veľkými tímami. Myslím si, že skôr bolo prekvapením, že som dal dva góly. Nechcem len skórovať a nič iné nerobiť. Chcem hrať dobre. Dal som síce dva góly, ale stále mám čo zlepšovať," vyhlásil Matías Delgado. 

 

Valencia sa herne prebrala až v druhom polčase, v prvom hrala v kŕči. V druhej štyridsaťpäťminútovke si vypracovala viaceré šance, aby korigovala výsledok. V závere doplatila na prílišné ofenzívne snahy a Stocker spečatil výsledok. "Na tento zápas musíme čo najskôr zabudnúť. Nehrali sme našu hru. V druhom polčase sme sa síce zlepšili, mali sme šance a boli lepší ako súper, ale nedokázali sme sa presadiť. Výsledok neodráža reálne dianie na ihrisku," povedal útočník Valencie Paco Alcácer. 

 

Španielsky tím stále verí v účasť v najlepšej štvorke. V odvete musí vyhrať minimálne 3:0 a potom ešte uspieť v rozstrele zo značky jedenástich metrov. Ak vyhrá Valencia o štyri góly, bude v semifinále. "Stále veríme, že v odvete môžeme dosiahnuť postupový výsledok. Ak by sme pristúpili k zápasu s negatívnym postojom, potom nemáme šancu. Pokúsime sa o zvrat a budeme bojovať do poslednej minúty," sľubuje Alcácer. Informácie zverejnil web uefa.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies