LM: Bayern začne na Old Trafforde, Barca s Atleticom, Real - Dortmund

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 13:12 • 2 min
LM: Bayern začne na Old Trafforde, Barca s Atleticom, Real - Dortmund

NYON - Futbalisti Bayernu Mníchov sa ako obhajcovia trofeje vo štvrťfinále Ligy majstrov stretnú s Manchestrom United.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Oba tímy tak čaká dvojzápasová repríza pamätného finále LM 1998/1999, v ktorom na Nou Campe triumfovali "červení diabli" 2:1 dvoma gólmi v nadstavení.
      

Ďalšie štvrťfinálové dvojice v otvorenom žrebe, kde sa mohli stretnúť aj dva tímy z rovnakej krajiny, tvoria FC Barcelona - Atletico Madrid, Real Madrid - Borussia Dortmund a Paríž St. Germain - FC Chelsea. 
      

Súboj madridského Realu s Dortmundom bude repete minuloročného semifinálového dvojzápasu, z ktorého vyšiel ako víťaz Dortmund. Všetky štyri góly pri domácej výhre 4:1 dal vtedy Robert Lewandowski, ktorý však bude v prvom zápase na San Bernabeu absentovať. "Biely balet", ktorý sa kvalifikoval do štvrťfinále LM po štvrtý raz v rade, útočí na svoj desiaty titul v prestížnej súťaži, ale prvý od roku 2002.
      

Zaújimavá konfrontácia sa čaká v španielskom derby medzi Barcelonou a Atleticom Madrid. Oba tímy sa doteraz nikdy nestretli vo vzájomnom zápase na európskej scéne, momentálne však spolu s Realom bojujú v tesnom súboji o španielsky titul. Paríž St. Germain sa bude chcieť definitívne zaradiť medzi absolútnu kontinentálnu špičku v prestížnom súboji s Chelsea. Mužstvána seba narazili v skupine LM v sezóne 2004/2005 - Chelsea vtedy vyhrala v Paríži hladko 3:0 a na jej trávniku sa zrodila bezgólová remíza.
      

Prvé štvrťfinálové zápasy sú na programe 1. a 2. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 8. a 9. apríla. Žreb semifinálových dvojíc LM sa uskutoční opäť v Nyone 11. apríla, pričom zápasy tejto fázy sú na programe 22. a 23. apríla a odvety 29. a 30. apríla. Finále LM sa bude konať v sobotu 24. mája na štadióne Benficy Lisabon.

      

Žreb štvrťfinálových dvojíc LM 2013/2014:
FC Barcelona - Atletico Madrid
Real Madrid - Borussia Dortmund
Paríž St. Germain - FC Chelsea
Manchester United - Bayern Mníchov

      

Reakcie na štvrťfinálový žreb LM 2013/2014
     

Hans-Joachim Watzke, šéf exekutívy Borussie Dortmund: "Je to rozhodne náročný žreb. Hrať proti Realu Madrid bude možno ešte náročnejšie ako v minulej sezóne. Musíme v oboch zápasoch nechať na ihrisku všetko. Vlani sme hrali výborný futbal a pokiaľ chceme ísť ďalej, musíme odviesť podobné výkony. Real Madrid má v podstate rovnaký tím ako minulý rok, vieme kde má slabiny, ale aj prednosti. Absencia Lewandowského v prvom zápase bude zrejme citeľná, pretože to je pre nás nesmierne dôležitý hráč."

Michael Zorc, športový riaditeľ Borussie Dortmund: "V porovnaní s minulou sezónou je podľa mňa Real Madrid ešte silnejší. Možno však v podvedomí súpera ešte rezonuje výsledok z predchádzajúcej sezóny."
      

Jürgen Klopp, tréner Borussie Dortmund: "Sme nadšení z tejto výzvy a pokúsime sa využiť aj našu malú šancu, ktorú máme. Čiastočnou výhodou môže byť fakt, že prvý zápas hráme v Madride. Rozhodne sa však neplánujeme vzdať bez boja a bielu vlajku pripravenú nemáme." 
      

Emilio Butragueňo, športový riaditeľ Realu Madrid: "Je pravdou, že výkony Dortmundu v tejto sezóne nie sú na rovnakej úrovni ako pred rokom, ale stále to je veľmi, veľmi súťaživý tím. Preto musíme postupovať extrémne opatrne. Lewandowski je ich kľúčovou postavou, o tom niet pochýb, a fakt, že nebude hrať v prvom zápase by mohol mať na súpera negatívny dopad."   

 
Andreas Jung, zástupca Bayernu Mníchov: "Čaká nás veľmi zaujímavý súboj. Je to však už štvrťfinále, takže súpera si v tejto fáze nemôžeme vyberať. Rooney a Van Persie sú dve najväčšie hrozby, ale netreba zabúdať ani na ostatných. Vyradili sme Arsenal a teraz máme opäť súpera z Anglicka. Anglická liga má svoju kvalitu, ale súpera sa skutočne už nedá vyberať. Nesmieme hlavne podceniť tento dvojzápas. Všetko je možné a otvorené, musíme byť pripravení na všetko. Úlohu favorita musíme akceptovať."

      

Philip Lahm, obranca Bayernu Mníchov: "Budeme musieť predviesť dobrý výkon a ak sa nám to podarí, tak máme reálnu šancu na postup do semifinále. Čo sa týka Manchestru United, tak ich nesmieme podceniť kvôli aktuálnemu postaveniu v tabuľke anglickej ligy. Majú totiž vo svojom strede niekoľko vynikajúcich hráčov."
      

Arjen Robben, krídelník Bayernu Mníchov: "Najlepšie na Manchestri United je ich atmosféra. Všetci futbalisti sa tešia, keď môžu hrať futbal v takej atmosfére. Old Trafford je skutočne špeciálnym miestom a mali by sme si to preto užiť."
      

John Alexander, sekretár Manchestru United: "Naše mužstvo neponechá nič na náhodu, našou domácou úlohou je dobre sa pripraviť na Bayern. Ak ich dokážeme ustrážiť v prvom stretnutí a získame výhodu, tak verím, že potom sme schopní skórovať aj vonku v odvete."
     

Andoni Zubizarreta, zástupca FC Barcelona: "Samozrejme nás čakajú dva kvalitné zápasy. Atletico dobre poznáme z domácej ligy, ale v európskej súťaži sme sa ešte nestretli. Pre nás je to zaujímavý zápas. Atletico prežíva skvelú sezónu, takže všetko je otvorené. Veľmi dôležitý bude bude vstup už v prvom zápase. Účasť vo štvrťinále nás teší, ale chceme ísť ešte ďalej."
      

Clemente Villaverde, zástupca Atletica Madrid: "Podstatné pre nás je, že sme prešli do štvrťfinále. Teraz už je to všetko otvorené. Čiastočnou výhodou môže byť fakt, že súpera poznáme. Hráme proti Barcelone relatívne často, takže veríme, že máme šancu na úspech. Samozrejme, chceme potvrdiť svoju dobrú formu. V domácej lige hráme o titul a naďalej tvrdo pracujeme, aby sme boli pripravení na nové výzvy."     
     

Jean-Claude Blanc, zástupca PSG: "V tejto fáze súťaže už môže byť len ťažký žreb. Treba preto tento fakt rešpektovať. Chelsea bojuje v Premier League o titul a aj v Lige majstrov už dokázala trimfovať. Môžeme sa tešiť na dva atraktívne zápasy. Prvý duel hráme doma, no radšej by sme hrali na domácej pôde odvetu. Bojujeme o titul vo francúzskej lige, ale chceme ísť čo najďalej aj v Lige majstrov. Sme zatiaľ spokojní s tým, ako sa sezóna pre nás vyvíja, ale dúfame, že budeme spokojní aj po dvojzápase s Chelsea."

      

Ron Gourlay, výkonný šéf FC Chelsea: "Je to nesmierne prestížny súboj. My máme skvele vyvážený tím s mladými aj skúsenými hráčmi a podľa nás aj najlepšieho trénera na svete. Náš tím dosahuje top kvality, ale vieme, že nás čaká Paríž St. Germain, ktorý má niekoľko skvelých individualít."    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona