LM: Bayern takmer doplatil na koncovku, v závere ho spasil Boateng

NETKY.SK • 18 September 2014, 11:07 • 2 min
LM: Bayern takmer doplatil na koncovku, v závere ho spasil Boateng

MNÍCHOV - Plejáda šancí, herná i strelecká prevaha, ale jediný gól až v závere duelu. Nemecký šampión Bayern Mníchov odštartoval nový ročník futbalovej Ligy majstrov v šlágri E-skupiny proti Manchestru City tesným triumfom 1:0, o ktorý sa postaral v 90. minúte obranca Jerome Boateng. Bavori ale mohli rozhodnúť oveľa skôr.

slovakia

left justify in out

"Sami sme si to skomplikovali," priznal po zápase kapitán Bayernu Philipp Lahm. "Sme šťastní z troch bodov, ale na gól sme čakali príliš dlho. Mali sme dosť príležitostí dať ho skôr a mohlo to byť pre nás oveľa jednoduchšie. Už v prvom polčase sme sa ocitli v obrovských šanciach..." Bayern začal raketovo a Thomas Müller mal už po štyridsiatich sekundách na nohe gól, keď obišiel aj vynikajúco chytajúceho Joea Harta, no trafil iba bočnú sieť opustenej bránky.
      

Víťaz Ligy majstrov z roku 2013 pokračoval v tlaku, brankár City ale postupne zneškodnil aj ďalšie veľké príležitosti Müllera, Maria Götzeho či Davida Alabu. Anglický majster hrozil najmä z kontier, no domáca obrana na čele s brankárom Manuelom Neuerom bola pevná. "Citizens" už po prestávke až tak nebezpeční neboli a Neuera celý druhý polčas prakticky neohrozili. Napokon pykali v samotnom závere, keď sa tečovanou strelou halfvolejom zvnútra šestnástky presadil Boateng a zariadil tak víťazstvo pre Bayern.
      

"Nie všetko dnes bolo z našej strany perfektné, ale bojovali sme až do konca a dočkali sme sa odmeny," povedal zápasový hrdina Boateng. Do akcie pred jeho gólovou koncovkou sa zapojil Arjen Robben, ktorého na začiatku sezóny trápilo zranenie a do hry naskočil až štvrťhodinu pred koncom. "Vyhrali sme iba tesne, ale pozitívnejšie je, že sme si vytvorili množstvo čistých šancí. Sme na správnej ceste," tvrdí holandský krídelník.
      

Na štarte novej sezóny sa v koncovke zatiaľ trápi aj kanonier Robert Lewandowski, Bayernu navyše citeľne chýbajú zranení Franck Ribery a Bastian Schweinsteiger. "Budeme ešte lepší, ale aj dnes sme si zaslúžili víťazstvo," je presvedčený kouč Pep Guardiola. "Snažili sme sa a nebolo ľahké vytvoriť si toľko šancí. Ale gól sme napokon dali, čo je pre nás nesmierne dôležité. Vieme totiž, v akej ťažkej skupine sme," dodal španielsky kormidelník Bayernu.

E-skupina:
Bayern Mníchov - Manchester City 1:0 (0:0)
Gól: 90. Boateng, rozhodoval: Mallenco (Šp.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona